Raceboard- og den såkalte Bic T-293-komiteene har opplegget klart. Målsetningen er å nå barn og ungdom som ennå ikke har erfaring, samt de som har begrenset erfaring fra regattaseiling. Den nye klassen vil forholde seg til et så enkelt reglement som mulig, både når det gjelder utstyr, regattaformer og kappseilingsregler. Det skal deles inn i to grupper. Over og under 15 år, slik at regattaseilingen føles rettferdig og startfeltene blir nokså homogene.
Klassen under 15 år kalles TEAM 15, og klassen over 15 år kalles RACEBOARD. Årets norgescup skal bli en prøveordning, og reglene evalueres etter sesongslutt.
NBK og NSF har i samarbeid besluttet at BIC Techno 293 One Design skal være det brettet som skal brukes i Norgescupregattaer for yngre juniorer. Dette på grunn av at det er et meget bra opplæringsbrett, solid og tilpasset unges litt uvørne behandling av ting. Ikke alt for stort men med masse volum(flyteevne nok til en stor voksen mann). Planer lett og ikke minst billig komplett utstyr (brett, rigg, drakt og flytevest) ca. 14 -15000 kr.
Det valgte brettet har mange likhetstrekk med det nye OL brettet, men er betraktelig rimeligere. Regattaer i denne klassen planlegges gjerne sammen med joller eller Formula Experience ( FE) på trygge, litt beskyttete områder med høyt sikkerhetsnett (mange følgebåter) rundt seg.
FE er en klasse for eldre juniorer som vil videreutvikle seg til seiling i Formula Windsurfing, og eldre seilere som vil holde kostnadsnivået nede. Prisen på dette utstyret er nytt ca. halvparten av FW utstyr og er mer solid. I tillegg er brettmodellene i klassen underlagt en regel om at fabrikanten bare har lov å endre brettet hvert tredje år, det er også satt et pristak på de godkjente brettene (8000 kroner).
Brettene har samme utforming og volum som FW, men veier litt mer. Det er også veldig klare regler på seil, mast, bom og finne – alt for å holde prisen nede. Seilstørrelsesoppdelingen er den samme som i BIC OD og hver deltager i Norgescupstevner har bare lov til å registre inn tre rigger.