– Det er veldig annerledes. Du får ikke helt kantet skia på samme måte og må kjøre mer diagonalt inn på railsa! Det føles veldig glatt til tider, forklarer Robert Ruud om hvordan det er å stå på plast sammenliknet med snø.
Saken er oppdatert med film i bunn av saken
Skitalentet fra Ål hadde med seg stilkongen Johan Berg til å representere Norge under Scandinavian Team Battle i CopenHill, København forrige helg.
Et imponerende felt av jibbere fikk prøvd og utfordret seg i plastikkbakken på taket til det oppsiktsvekkende forbrenningsanlegget på Amagerstrand*, til glede for en entusiastisk tilskuerflokk.
Svaret på hvordan briter og sveitsere klarte å blande seg inn i en skandinavisk lagkonkurranse, får henge i luften. De ble uansett slått av både Norge og Sverige.
Svenskene hadde toppet laget med Jesper Tjäder og Emil Granbom.
Det er veldig annerledes, man får ikke helt kantet skia på samme måte! Man må kjøre mer diagonalt inn på railsa! Føles veldig glatt til tider!
Robert Ruud kan ikke få skrytt nok av eventet, og mener at norske arrangører har litt å lære.
– Opplegget er simpelthen rått! Man blir virkelig tatt vare på av arrangør! Mat og drikke er fiksa, hotell, og masse forskjellig aktiviteter! Man føler seg rett og slett som en superstjerne, spesielt når man går oppover båndet for en ny runde! Over 100 stykk står å gir knoke og high five oppover, samt noen slurker pils! Om jeg skulle blitt invitert neste år også, håper jeg at kanskje dama og noen flere kompiser kan ta turen også, sier han begeistret til Fri Flyt.
Konseptet er ganske greit:
Fem lag fra fem forskjellige land kjører to og to sammen gjennom løypa. Fra triks som vanligvis fremføres på snø, til sirkusaktige påfunn som å klappe lagkameraten på hodet, gli på hverandres ski og hive staver i luften. På et tidspunkt la Jesper Tjäder seg ned som en menneskelig rampe for at lagkameraten Emil Granbom skulle kunne hoppe over ham.
I tillegg ble det utført tekniske triks som flips på og av railene.
– Vi startet med å lande litt gode ting før vi gikk over til mer show og tapping av hjelm og staver! sier Ruud.
Tredjeplassen gikk til Team Sveits, med Nicola Bolinger, som imponerte dommerne ved å kjøre raskere enn noen andre på CopenHill. Team Norge tok andreplassen, med tørrbakke-debutanten Robert Ruud som gjorde inntrykk med sine tekniske ferdigheter og et stort misty-hopp ut av kanon-railen i den danske sommersola.
Team Danmark klarte ikke helt å holde seg på bena, og fikk en real trøkk.
Alle jibberne holdt opp et rør for å lage en ny utfordring for danskene. Da gikk det dessverre galt for Jakob Ebskamp og Isabella Tvede.
CopenHill - flerbruksanlegget på Amagerstrand
Amager Hill sies å være verdens reneste avfall-til-energi-anlegg. Da dette ble bygget, tegnet man også inn CopenHill - en skibakke, samt verdens høyeste klatrevegg og utfordrende turstier oppover bygningen.
– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med hvordan ting gikk i år. Alle ga alt, og jeg tror dette var den beste konkurransen så langt. Neste år blir det enda større, så jeg håper dette kan tiltrekke seg flere fra det internasjonale skimiljøet, uttaler arrangør og jibber for Team Danmark, Jakob Ebskamp.
Utenom konkurransen ble det en langhelg i København med båtturer, strikkhopping, skateboarding, svømming, wakeboarding, livekonsert og en stor etterfest på taket av CopenHill.
– Tror nok ikke jeg bytter ut alpetur med plastikk i Køben, men opplegget er helt sinnsykt. Der har norske arrangører mye å lære, sier Ruud som tydeligvis satte pris på den danske servicen.
Her ser du film fra Scandinavian Team Battle i CopenHill