/ Surf

Bølgebyen Hossegor - Franske fristelser

Det er lett å forelske seg i den franske bølgebyen Hossegor.

Sist oppdatert: 10. juni 2015 kl 08.00
DELIKATE GREIER: Omtrent sånn ser det ut om du treffer på swell og vær i Hossegor.
DELIKATE GREIER: Omtrent sånn ser det ut om du treffer på swell og vær i Hossegor.
Lesetid: 2 minutter

Det er ikke sikkert det er verd pengene å reise til andre siden av jordkloden for å finne bølger. Vi har satt opp et søkt regnestykke. Prisen er gitt en maksverdi på 50 (der 50 er billig) og deles på summen av fem viktige parametre som spiller inn for at du skal klare å fange flest mulig bølger i løpet av en dag.

Skalaen går fra 1-5, der 5 bra og 1 dårlig. Den beste skåren i vår sammenlikning får 4.0, og den dårligste 1.1. 

REGNESTYKKET

Det vil teoretisk være mulig å samle en score på 10. Lav pris og fem gode surfeforhold gir høy score. Høy pris og fem dårlige surfeforhold gir lav score. En score på 10 ville kreve at du bodde på en ekstremt bølgesikker plass, helt uten konkurranse, rundt ekvator, uten å bruke penger. Umulig, med andre ord.  

Plassene vi omtaler spenner helt fra Norge til ekvator, og nettopp det er hovedgrunnen til den generelt lave skåren til de ulike destinasjonene.

Lofoten skårer for eksempel bra i parameteren om folk i vannet, middels på bølgesikkerhet og bølgekvalitet, men dårlig på temperaturutfordringer; variabler som er avgjørende for hvor mye bølger du har muligheten til å fange i løpet av en gjennomsnittsperiode, som da vil være høsten og første delen av vinteren - sesongen vi går inn i.

For at regnestykket skal gi mening, har vi også tatt utgangspunkt i at ditt nivå passer bølgene til plassene som er sammenliknet i saken.  

 

Pris

----------- deles på ----------- 

Folk i vannet + bølgekvalitet + bølgesikkerhet + vanntemperatur + tidevannsutfordringer

PRIS / BØLGEFAKTOR

  

HOSSEGOR

Episenteret for europeisk surf befinner seg nettopp i Hossegor. Her klekkes det ut talenter over en lav sko, og av gode grunner stopper verdenscupen i surf i den franske delen av Baskerland en gang i september hvert eneste år. Høsten er en fin tid å dra hit, med god sannsynlighet for gode forhold, og færre folk i vannet enn på sommerstid.

Det kan nemlig bli temmelig travelt her nede. Beachbreakene i Hossegor (og omegn) danker gjerne ut et anstendig rev hvor som helst i verden, og på en rett dag har du gode muligheter for å få en god runde med juling av Atlanterhavet - som forøvrig holder vanntemperaturen på et lunkent nivå til langt utpå høsten.

Flyreisen er gjort i en fei, og hvis du er glad i mat og kultur, er de bare å bestille flybillett med det samme.

 

Anbefalt drakttykkelse høst/vinter: Shorty / 4/3

Toppsesong: Vår, høst, vinter

Passer for: Nybegynner - ekspert

Kurs og utstyrsleie: Ja

 

+ Kort og rimelig reise

– Middels høy sannsynlighet for bølger. Mye folk og sterk strøm.

 

PRIS/BØLGEFAKTOR: 3.18

 

BAJA CALIFORNIA - LOFOTEN - BALI - IRLAND

Publisert 10. juni 2015 kl 08.00
Sist oppdatert 10. juni 2015 kl 08.00

Relaterte artikler

AMADO BEACH: Algarve og Sagres er ikke fullt så «godt» kommunisert som det et surfmekka sammenliknet med Ericeira, Peniche og strendene nære Lisboa. Foto: Christian Nerdrum
Nordmenns mest populære surfdestinasjon

Guide til surfing i Portugal - fra nord til sør

SAN SEBASTIAN: Hvis du ikke reiser til til Baskerland for bølgene, så kan du oppleve en fantastisk kultur, og det baskiske kjøkkenet er verdt en reise i seg selv. Foto: Frode Sandbech
Guide til surf i Spania og Kanariøyene

Her finner du Spanias beste bølger

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen