/ Surf

Surfere nær angrepet av spekkhogger

Seks norske surfere fra frikjøringsmiljøet så døden i øynene da en sort finne skjære mot de i 50 km/t.

Sist oppdatert: 21. januar 2009 kl 15.33
Kjetil Isaksen skjønte raskt hvem som var sjefen. Foto: Christian Nerdrum
Kjetil Isaksen skjønte raskt hvem som var sjefen. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

– Det er det heftigste jeg har opplevd på mange år! repeterte skikjører og basehopper Espen Fadnes etter den utrolige opplevelsen på Sunnmøre.

Seks norske surfere var på bølgejakt rundt en øy utenfor Ålesund da hendelsen skjedde. Plutselig dukket det opp en kjempefinne i vannoverflaten med stø retning lege Kristian Sørensen.

– Hai, nei hval!! ble det ropt fra andre siden av den 40 meter brede bukten. Bergensmannen oppdaget ikke det massive dyret før det var 5-6 meter unna, og trodde hans siste time var kommet. Ikke før finnen var en halvmeter fra ham dukket den under. Fadnes lå rett ved siden av og opplevde den samme nærkontakten av dyret. At det i det hele tatt var plass til en spekkhogger under Sørensen er ganske utrolig, da det stort sett ikke var mer enn en meter dypt her ute. I samme bukt lå også telemarkkjører Asbjørn Eggebø Næss, frikjører Kjetil Isaksen, Surfe-Tommy og undertegnede.

– Dette gidder jeg ikke bli med på, uttalte Eggebø Næss i det han og resten av surferne padlet til det ble tørt under brettet. Spekkhoggerne tok et par runder før de forsvant.

Etter samtaler med spekkhogger-eksperter fra Tysfjord kan vi bekrefte at dette var dyr som antakelig var sent på patrulje fra resten av gruppen på jakt etter mat, og det anses som sannsynlig at spekkhoggeren trodde vi var sel. Ved nærmere åsyn kunne det intelligente dyret heldigvis forkaste denne antakelsen og svømme sulten tilbake til resten av flokken.

Publisert 21. januar 2009 kl 13.33
Sist oppdatert 21. januar 2009 kl 15.33
annonse

Relaterte artikler

annonse
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen