/ Surf

Surfepåske på Stad

Denne påsken kan de som ønsker seg en annerledes påskeferie bli med på påskesurfcamp på Stad i Sogn og Fjordane.

Sist oppdatert: 26. februar 2010 kl 12.53
HODDEVIK: Enkelte nybegynnere får det til raske enn andre.
HODDEVIK: Enkelte nybegynnere får det til raske enn andre.
Lesetid: 2 minutter

Under årets påskefeiring på Stad er det surfing som står i fokus, men arrangøren hevder også at det kommer til å skje mye morro utenom surfetid.

- Vi kommer til å ha surfekurs for nybegynnerne, og i løpet av påsken vil vi også arrangere både påskerenn og surfekonkurranse. På påskeaften blir det påskemiddag, premieutdeling og dansekonkurransen "Lapoint dance out" som alltid er en suksess, uttaler en engasjert Katrine Røed som er hovedansvarlig for arrangementet.

Det sosiale under slike arranment er i følge Katrine en viktig bit.

- Jeg tror at de fleste som har vært med på våre surfearrangment er enig når jeg sier at de er veldig sosiale. Man møter nye mennesker og deler spennende øyeblikk både i og ute av vannet.

Påsketradisjonen i Hoddevik skal bevares

I følge arrangøren har påsketradisjonen på Stad stått sterkt i mange år selv om fjoråret var første år det ble arrangert påskesurfcamp.

- Jeg har vell tilbringt de fem siste påskene mine på Stad og det er en udesvanlig god vibb her under disse periodene. Folk surfer, smiler, koser seg og ikke så rent skjelden kommer det også litt påskesol, hevder Jarand Fretheim som er medeier i Lapoint og en av de få fastboende surferene på Stad.

Under fjordårets arrangement kom det surfere fra både inn- og utland med varierende ferdighetsnivå.

- Jeg kan tenke meg vi var rundt 60 personer som feiret påsken i lag på Stad i fjor. Det dukket til og med opp en australier. En veldig positiv greie var at vi klarte å samle alt fra helt ferske surfere til eksperter. Det gjorde at påskefeiringen ble veldig bra også når vi ikke surfet.

- Varmere enn man skulle tro

Selv om surfing på vinterstid for mange høres ut som galskap så hevder imidlertid Katrine Røed at kulde ikke er noe problem.

- Med heldekkende våtdraktsutstyr er vintersurfing faktisk mye varmere enn man skulle tro. Vi er også så heldig at vi har et garderobeanlegg med varme dusjer slik at vi kan bytte innendørs, uttaler Katrine Røed.

Publisert 26. februar 2010 kl 07.36
Sist oppdatert 26. februar 2010 kl 12.53
annonse

Relaterte artikler

annonse
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen