/ Surf

Skandinavisk sjøslag

Store deler av Skandinavias surfeelite målte nylig krefter i portugisiske bølger. Les mer og se film her.

Sist oppdatert: 27. april 2010 kl 12.49
SURFS UP: "Skandinavere" samlet til sjøslag i Portugal. Foto: Luis Felipe Simonsen
SURFS UP: "Skandinavere" samlet til sjøslag i Portugal. Foto: Luis Felipe Simonsen
Lesetid: 2 minutter

Lapoint Surfout i Portugal kunne nok en gang by på gode forhold, herlig stemning og bra surf. Brødrene Guichard fra Norge kjørte hardt som vanlig, men også svenskene Tim Latte og Peter Hansson, danskene Chris Hartkopp og Casper Steinfath, samt våre australske venner Wes Schaftenaar og Seamus Fox kjørte så det sang etter.

Saken fortsetter etter filmen

Skandinavisk surfcamp – One Love

Ivrige og surfelystne fra hele Skandinavia kom sammen under årets påskecamp i Portugal. En god blanding av nybegynnere og viderekommende gjorde stemningen upåklagelig.

Mens nybegynnerne koste seg med beachbreaks var noen av Skandinavias beste surfere i lineupen og surfet fra seg i Lapoint Surfout. Blant surferne var det lovende navn som svenske Tim Latte, danske Chris Hartkopp, og de norske tvillingene Luca og Joackim Guichard. All surfingen ble filmet, og i ekte kompisstil ble vinnerne stemt frem av surferne selv.

– Det handler om å samle de beste skandinaviske surferne, surfe et par sessions sammen, få masse film og hygge seg, sier Chris Westerström. Det var overraskende høyt nivå på surfingen. Joackim fikk desidert mest tid i tuben, ingen var så stoka som Chris og australske Wes hadde noen med seg en bag full av triks fra down under.

Resultater Surfout

Best bash: Luca Guichard, Norge

Most tubed: Joackim Guichard, Norge

Most stoked: Chris Hartkopp, Danmark

Worst wipeout: Ola Lissbrandt, Sverige

Midt i surfeparadis

Campen ligger godt plassert i et av Portugals beste surfeområder, Ericeira, med bølger for alle nivåer av surfere.

– Ericeria er et drømmested for enhver surfer. Ikke bare fordi det er stabilt med bølger gjennom hele året, men også fordi det har flotte strender, fin natur, god mat og ikke minst ”raving parties.” forteller australske Wes Schaftenaar. Og med bra temperatur både i vann og på land er det ikke så rart at området er et av de mest populære surfestedene for surfeglade skandinavere.

Publisert 27. april 2010 kl 11.11
Sist oppdatert 27. april 2010 kl 12.49
annonse

Relaterte artikler

annonse
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen