/ Surf

Nordlandshjelpen

Surfere fra Nordland orket ikke mer syt - sendte nødhjelp til Rogaland.

Sist oppdatert: 19. april 2012 kl 13.37
Lesetid: 4 minutter

I lengre tid har det foregått diskusjoner om hvem som skal betale for vedlikehold av veien ned til Reve Havn, som i all hovedsak benyttes av surfere. Surfmiljøet i Nordland orket ikke lenger høre på sytingen og tok affære. Kristian Breivik skrev følgende i et brav til Rogalands-surferne: 

HALLAIZE alle gamle og nye Reve-surfere!

Vi har fulgt utviklingen i saken som TOGGA brakte på bane og skjønte fort at her må det handles raskt (vi syns også at TOGGA havnet i en veldig snedig situasjon, da han prøvde å løse ett relativt enkelt, men alvorlig problem).

Vi har selv tråkket våre barne-boots på Bore, Sele, Toveisn og ikke minst Reve havn, og må vel innrømme at man har stått bak en og annen burn-out og håndbrekksving opp gjennom tiden.

Vi er selv såpass gamle at vi husker godt da tyskerten kom til Nord-Norge og svidde ned hvert et hus i Bodø og Nord-Norge generelt. Heldigvis hadde vi dumsnille naboer som stilte opp med det som senere ble kalt SVENSKEHJELPEN og SVENSKHUS (longball har selv bodd i ett!),og tenkte at nå var det vår tur å bidra til noe vi bryr oss om, derfor har vi lansert NORDLANDSHJELPEN.

Hovedgrunnen til at vi klarer oss her oppe, er jo skattekroner, subsidier og delvis trygd, så det skulle bare mangle at vi bidrar litt tilbake!

Vi vil derfor gjerne betale de 5.000,- for vedlikehold av veien til Reve havn - i sin helhet - før det blir for mye diskusjon om penger, bommer, kjørebevis, myntbokser(hvem i helvete har mynt i drakten?)og ikke minst før ryktet om hvor mye penger det dreier seg om kommer ut!

Som sagt det er mange grunner til at vi trør til - og kan nevne noen helt kort:

  •  Har selv bidratt gjennom salg av utstyr og promotering av surfing

  •  Syns Reve er en helvetes bra bølge

  •  Richard bor rett i nabolaget

  •  Skrekken for at neste NM skulle havne på Toveisbukta - vi ville aldri klart å bære store longboard, snus og ølkasser så langt.

  •  At Tom-Evil ikke skal behøve å bære sitt 16 kilos Tom Wegener brett helt ned til Reve, vi trenger en uthvilt kokk.

  •  Det er utrolig greit å kunne gå rett i bilen etter en surf å ta en pris GENERAL (ref. SVENSKEHJELPEN) uten å gå helt opp på veien.

  •  Ungdommen tåler ikke å gå så langt pga. mye tid foran pc, og vil dermed kun surfe på nettet

Bortsett fra dette håper vi bare å bli godt mottatt i fremtiden på Reve, slik vi forlater våre skyldnere i Lofoten, Amen.

Men hovedgrunnen er å kunne sitte i en stol på Reve og si til alle som kjører ned: ”E DU KLAR OVER KEM SOM HAR BETALT FØRR DET HÆR!” i ett helt år!

Vi har forstått at det er kommet i stand en felles konto; vi har allerede satt inn beløpet for ett år, overskytende innsamlede beløp foreslår vi settes i ett fond for å yngle, f.eks oljefondet, eller andre fond som NORDLANDSVEIEN FONDET. På sikt vil det da bli mulig å betale vedlikeholdet til grunneier med avkastningen. Alternativt gi pengene til ett veldedig formål som fuglekikkerne i norsk orniTOSK forening, eller andre trengende.

Det vil også gi lokale surfere bedre tid til å få organisert seg - i forhold til innsamling av pengene, og TOGGA slipper mer mas, Tom-Evil slipper mer mobbing på Reve etc.

Vi håper gaven blir godt mottatt og til glede for alle!

Surfs up fra NORDLANDSHJELPEN:

FROSTSURFBOARDS v/ Onkel Frost

UNSTAD CAMPING v/ Tommy-Longballs-gomes

LOFOTEN MASTERS v/Ole-Norges-vakreste

KRYSTAD FESK & POTET v/ Benny Bankboks

ARCTIC SURFING v/ Ørjan-Bøtta-Lyng fra selveste Svenskbyen

(Bjerkvikmafiaen fikk vi ikke tak i tidsnok,da de ikke har nett i gammen)

Publisert 19. april 2012 kl 13.36
Sist oppdatert 19. april 2012 kl 13.37
annonse

Relaterte artikler

annonse
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen