/ Surf

Kvalifisert!

– 20 sekunder før heatet var over, tok Manoa en enorm bølge, kom seg kjapt inn i tuben og bestemte seg for å bli der en stund før han kom ut igjen. Velkommen til Teahupoo på sitt aller beste. Nina Heiberg Joyeux rapporterer for Fri Flyt.

Sist oppdatert: 30. april 2007 kl 07.55
Stusselige 0.1 poeng manglet australske Walsh til å slå Manoa. Foto: ASPtour.com
Stusselige 0.1 poeng manglet australske Walsh til å slå Manoa. Foto: ASPtour.com
Lesetid: 3 minutter

Regnet som var meldt til idag var ikke å se da jeg våknet i dag tidlig klokken 6 for å skjekke forholdene. Her var solen var på vei opp, et par små hvite skyer og i horisonten kunne jeg skimte at bølgene hadde blitt store!

Kvartfinalen, semifinalen og finalen av kvalifiseringsrundene til Teahupoo Billabong Pro ble gjennomfort idag i eventyrlige og helt perfekte forhold . Bølgene var mellom 3 og 3.5 meter store og solen skinte over Air Tahiti Nui Von Zipper Trials til Teahupoo Billabong Pro. (puh…)

Kvartfinalene startet klokken 8 med 30 minutters heats. Bølgene pumpet inn regelmessig og var mellom 3 og 3.5 meter store og glassy. Nok en gang!.

Manoa Drollet fra Tahiti og australienere Koby Abberton møttes en av kvartfinalene og Manoa startet heatet med en perfekt bølge hvor han fikk 10 poeng ut av 10 på sin aller første bølge! Manoa viste at han føler seg helt trygg i tuben av verdens tyngste bølge. Der han sto helt oppreist og dypt inne i tuben, med hendene i været og smilte. Koby tok noen sene take-offs og noen sinnsyke tube-rides også, men Manoa gikk tilslutt av med seieren.

Danny Fuller fra Hawaii møtte Manoa i semi-finalen og surfet utrolig. Dypt inne, oppreist og tydelig komfortabel inne i kjempene. Men selv med fantastisk ro og stil kunne han ikke slå Manoa, som nok en gang slo til med en perfekt 10’er på sin første bølge!

Brasilianeren Bruno Santos og Anthony Walsh fra australia møttes i den andre semi-finalen hvor det nok en gang var den ene sinnsyke tuben etter den andre. Bruno Santos ledet heatet i over 20 minutter med en 10’er og en score på 8.23, som sine beste to bølger. Bruno oppnådde med dette 18.23 ut av 20 mulige poeng. Helt på tampen slo Anthony Walsh til med en 8.9 og en 9.6 og gikk av med seieren i siste liten. Anthony er en vel respektert bigwave surfer i Australia.

I finalen ble det til slutt locale Manoa Drollet mot australske Anthony. Manoa holdt koken, men en liten stund så det ut som om han ikke ville klare å holde stand. Manoa ble vasket over revet. Han ble vasket så kraftig at han mistet konkurranse-lycraen. Det sier litt om hvor kraftige bølgene er her på Teahupoo. Tiden gikk og før han omsider ble hentet av gutta på vannscooter, som først måtte ta ham inn til lagunen, så rundt og tilbake og ut til bølgene. Anthony ledet heatet og scoret en perfekt 10. Det så mørkt ut for Manoa. 20 sekunder før heatet var over, tok Manoa en enorm bølge, kom seg kjapt inn i tuben og bestemte seg for å bli der en stund før han kom ut igjen.

Rolig og tilsynelatende svært fornøyd. Var det nok for å slå Anthony?

Arrangørene valgte å ikke oppgi resultatet med det samme, og det var en svært spent stemming da alle tilskuerne stilte opp til pris-utdelingen på land en time senere. Manoa trengte en 9.05 for å vinne heatet. Det gikk med et nødskrik, og med fikk 9.6 for sin siste bølge gikk Manoa av med seieren nok en gang. Tahitianeren vant nemlig også i 2005.

Det blir spennende å se hvordan det går videre, for det er enda ikke ferdig. Anthony Walsh virket svært fornøyd med andreplassen og var spesielt “stoka” over å ha scoret en perfekt 10’er pa Teahupoo. Begge finalistene får wildcard til årets WCT Teahupoo Billabong Pro, som starter 4. mai her i paradis.

Publisert 30. april 2007 kl 07.46
Sist oppdatert 30. april 2007 kl 07.55
annonse

Relaterte artikler

annonse
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen