/ Surf

– Klart vi slår svenskene!

EM I SURF 2011: Det norske landslaget i surfing er nå på vei til Irland for å forsvare landets ære i EM. Fri Flyt har tatt en prat med en av representantene.

Sist oppdatert: 23. september 2011 kl 10.46
UT PÅ TOKT: Norgesmester i surf, Jonas Paulsen får med seg lillebror Kristoffer og åtte andre surfere til å forsvare Norges flagg i Irland. Bilde: Øystein Kvanneid
UT PÅ TOKT: Norgesmester i surf, Jonas Paulsen får med seg lillebror Kristoffer og åtte andre surfere til å forsvare Norges flagg i Irland. Bilde: Øystein Kvanneid
Lesetid: 3 minutter

Første gangen Norge stilte med landslag i surfing var så tidlig som 1985, men forrige gang landets bølgeryttere var representert i EM var i 2007, da EM ble holdt i Anglet, Frankrike. Åge Obrestad kom et par runder videre og den som har gjort det sterkest av nordmenn på EM så langt. Med på laget den gangen var også Kristian Engstrøm, Jonas Paulsen og Jan Erik Jensen. Den samme gjengen fortsatt med, i tillegg til Per Arne Zahl, Kristoffer Paulsen, samt Steffen Kornelius Skår Størseth og ringreven Roar Berge på longboard. Denne gangen har de også fått med seg representanter i jenteklassen med norgesmester Åse Digranes Øydegård og Ingunn Botnen Waarum.

 
Laget har også med seg en trener Ingrid Jonassen, team manager George Lewis og assistent team manager Ingeborg Sofie Nakken. Uttaket er gjort på bakgrunn NM på Reve Havn i 2010, Codfish og Jæren Boardriders.

Hvilke styrker har dere som landslag?
 – Vel… vi er jo veldig ivrige og godt vant med kaldt vann! Det må jo telle for noe. Nivået begynner jo faktisk å bli mye bedre i Norge nå. Det hadde vært utrolig gøy å se noen av gutta eller jentene komme seg opp på lista, synes landlagsutøver Kristoffer Paulsen. Lillebroren til norgesmester Jonas Paulsen som også vært med på et EM. Det var i 2003. Kristoffer var 19 år og ganske sikker på at Norge kom på en god siste plass.

 
 Hvilke svakheter har det norske surflandslaget?
– Surfing er jo enda ganske ungt i Norge. Dermed er nivået litt deretter. Når det er sagt, så er Norge absolutt en nasjon der surfing er utrolig voksende og vi har jo veldig bra forhold på vestkysten vår.

 
 Hvilke forventinger har dere?
– Forventningene mine personlig er å få bra bølger med et trivelig  landslag. Jeg har vel ikke noen store forventninger om topp resultater. Nå skal ikke jeg svare for resten av landslaget, men jeg gleder meg til å henge ut med en fin gjeng og få så mye bra bølger som mulig.

 
Har svenskene og danskene landslag?
– Ja, de stiller begge med landslag. Jeg kjenner ikke så godt til det danske landslaget, men på det svenske ne har både Timothy Latte og Freddy Medows som er sykt dyktige surfere.

 
Men de skal dere slå?
– Lett!

Første konkurrerende dag blir søndag 25. september ved Bundoran som ligger nordvest i Irland. Forøvrig kjent for store og massive bølger.
– Selv så håper jeg at det ikke blir så alt for stort ettersom jeg er litt pysete og har sett noen bølger derfra som er helt drøye. Det hadde vært kjipt å skulle surfe EM og ikke engang tørre å bevege seg ut i vannet, uttaler Paulsen ærlig.

Dette er hva Kristoffer Paulsen refererer til:

Publisert 23. september 2011 kl 10.46
Sist oppdatert 23. september 2011 kl 10.46
annonse

Relaterte artikler

annonse
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen