Prisdryss på Månefisken

Det ble heder og ære til de som har utmerket seg spesielt i snøbrettmiljøet under prisutdelingen på SnowboardAwards.

Sist oppdatert: 10. november 2008 kl 09.38
BRETTFEST: 12 gjeve priser ble delt ut på Månefisken under SnowboardAwards.
BRETTFEST: 12 gjeve priser ble delt ut på Månefisken under SnowboardAwards.
Lesetid: 8 minutter

SnowboardAwards, arrangert av Snowboardforbundet, delte i fredag kveld ut priser på Månefisken i Oslo.

Dette er årets vinnere:

Årets snowboardklubb - Geilo IL, snowboardgruppa

Standout of the year - DnB NOR

Årets snowboardbilde (fotograf) - Espen Lystad, kjører Adi Velic

Årets rookie (gutt) - Gjermund Braaten, Ål, Geilo IL snowboard

Årets rookie (jente) - Kari Opsal Mæland, Oslo

Ildsjelprisen - Henning Andersen, The Oakley Arctic Challenge og TTR, Oslo

Årets norske snowboardfilm - Factor Films - Notes

Årets videopart, gutt - Erik Johan Botner - Isenseven, Teenage love graffiti

Årets videopart, jente - Kjersti Buaas, Trondheim – See what I see/Roxy Podcast

Årets kjører (mann) - Åndreas Wiig, Asker snowboardklubb

Årets kjører (dame) - Kjersti Buaas, Trondheim

Æresprisen - Truls Omtvedt, Lillehammer

VINNERE OG JURYENS BEGRUNNELSE

Årets snowboardklubb:

Geilo IL, snowboardgruppa

Juryen legger til grunn at denne klubben er en av de virkelig store i snowboard-norge. År etter år arrangerer de strømlinjeformede Norgescuper, de stiller opp for andre klubber, og det er en drøm å komme til når man skal arrangere noe. Klubben har stor bredde blant kjørerne sine, alle som vil får være med og klubben reiser rundt og deltar på alt som er å delta på gjennom sesongen. De bidrar på nasjonalt nivå inn mot Snowboardforbundet og er aktive i styret. De har et godt samarbeid med NTG og andre aktører. Juryen legger merke til at denne klubben jobber ekstremt hardt, de er rutinerte, sist men ikke minst, de er alltid ved godt humør. Lista fortsetter i det uendelige, men hvis vi sier at de klinte til med kanskje tidenes beste NM i april i år, da vet alle hvem vi snakker om.

Standout of the year:

DnB NOR

Da Andreas vant X Games sto årets Standout og gråt av glede i bunn av bakken i Aspen. Det krever guts å tenke utenfor boksen. Men det gir resultater og det gir store muligheter. Årets Standout of the year er 110 prosent dedikert til snowboard. Årets Standout gjør at Snowboardforbundet nok en gang kan invitere til SnowboardAwards, ha et landslag med Norges beste kjørerere, være der for klubbene, arrangere konkurranser og bygge pipe og park. Noen samarbeidspartnere forsvinner med snøen om våren. Vår Standout spør ”hvordan kan vi gjøre det bedre neste vinter”. Årets standout tar samfunnsansvar og er næringslivets viktigste støttespiller til snowboard og norsk idrett.

Årets snowboardbilde (fotograf):

Espen Lystad, kjører Adi Velic

Årets bilde utfordrer seeren med sterk komposisjon, dybde og lekre linjer. Kjøreren er et spenningsmoment i motivet, og formidler kraft, høyde, lekenhet, og ikke minst - kjøreglede. Teknisk er fotografiet klart sterkest, og bildet ble en favoritt både hos jurymedlemmer og stemmegivere på Tacky,no.

Årets rookie (gutt):

Gjermund Braaten, Geilo IL snowboard

Det er vanskelig å ignorere hans 08-sesong. I tillegg til en rekke gode nasjonale og internasjonale resultater så har vi også her å gjøre med en Norges mester samt World Rookie champion fra World Rookie fest i Ischgl. Med en stødig stil på drøye spins og en fantastisk dra-på holdning så har han overbevist juryen om at han virkelig fortjener årets rookie-pris.

Årets rookie (jente):

Kari Opsal Mæland, Oslo

Vinneren begynte å stå på snowboard ”fordi broren hennes hadde så mange kjekke snowboard-kamerater." - tacky.no
Til tross for særdeles håpløs motivasjon til å begynne med snowboard, så syns vi hun helt klart fortjener prisen allikevel.

Hun har kjørt bra lenge, men i år beviste hun det for resten av verden også. Med førsteplass i den Europeiske Volcom Peanut butter jam, 3. plass i den internasjonale finalen samt første plass i World Rookie som toppen av et pall-plasserings fjell så har hun vist at hun helt klart møter alle kvalifikasjoner for å bli kåret til årets rookie.

Ildsjelprisen:

Henning Andersen, The Oakley Arctic Challenge og TTR, Oslo

Juryen i år har valgt å gi prisen til en som i lang tid har jobbet for å fremme snowboarding i Norge og å fremme Norge internasjonalt som en stor snowboard-nasjon.
Årets ildsjel er en person som er en god ambassadør for verdier knyttet til snowboard, har stått på for snowboard i mange år, både i opptur og nedtur, vært med å fremme snowboard sine interesser i media mer enn noen annen, vist enestående dugnadsinnsats, jobbet mye for snowboard uten intensjon om egen vinning og kjempet for snowboard sine rettigheter i ulike settinger.
Vi har alle sett det slitne trynet hans utrettelig forklare, kjempe, kjefte, sloss, påstå, krangle og jobbe rævva av seg for å få ting på plass. Han har bygget og revet broer. Han har fått og mistet venner gjennom sitt brennende engasjement. Han er en håndfull og litt til, men snowboardnorge hadde ikke vært der vi er idag uten ham.
Gjennom 10 år har han vært instrumental i gjennomføringen av The Oakley Arctic Challenge. Han har vært sentral i utviklingen av det som i dag er TTR World Tour og sitter også i TTRs styre. Han er en brobrenner, men enda mer er han en brobygger mellom den kommersielle snowboardindustrien og det organiserte. Han er en strateg, men også en løs kanon. Han har gått på en smell eller to, men uten han hadde vi aldri hatt over hundre snowboard-sendinger på statskanalen NRK. Selv om han sitter bak rattet på en av spydspisskonkurransene i global snowboarding er han en sterk forkjemper for å gjøre veien fra rookie til pro logisk og fornuftig. Det er ikke få av verdens fremste snowboardere som fikk sitt internasjonale gjennombrudd gjennom The Oakley Arctic Challenge.

Årets norske snowboardfilm:

Factor Films - Notes

Åpner konvolutt og leser: ”Styrken ligger i stor variasjon mellom kjøring og locations, dokumentasjon av høy kvalitet og ikke minst vanvittig gode kjørere. Full snowboardpakke. Filmen er konkurransedyktig på internasjonalt plan. Den viser frem snowboard på en god måte og har varierte spots, vinkler og ikke minst kjøring på meget høyt nivå. Filmen sprer snowboardglede og viser nordisk kjøring på sitt beste”.

Årets videopart, gutt:

Erik Johan Botner - Isenseven, Teenage love graffiti

Parten kicker!! Nydelig kjøring, nydelig filmatisk gjennomført. Fra høyt, lekent tempo til episke sekvenser. Kjørerens personlighet og stil setter en rød tråd fra start til slutt. En kompakt sistepart som stråler av energi og snowboard-glede! Det er sjelden at musikk, personlighet og snowboarding kommer sammen i en sånn skjønn forening... Intens og bra part som man sjelden ser! Kul musikk, kule effekter, bra kjøring og tight klippet. En underholdende part, og fortjent siste part.

Årets videopart, jente:

Kjersti Buaas, Trondheim

Vinneren har i år en rekke klipp i den prestisjetunge snowboardfilmen See what I see av det jentedrevne amerikanske produksjonsselskapet Runway Films. Men vinneren har i år ikke minst filmet med Roxy-crewet til Roxy Podcasts. Vinneren gjør snowboardklipp på en morsom, humoristisk og leken måte som gir deg en lyst til å dra ut og leke på brett selv!

Årets kjører (mann):
Åndreas Wiig, Asker snowboardklubb

Årets kjører har gjort det ingen trodde var mulig. I fjor vant han slopestyle i X Games, i Vans tripplecrown og i Vail-session. I år viste han at det ikke var tilfeldig, og var å finne på toppen av pallen i alle tre konkurransene. Når han ikke irriterer selvgode amerikanere ved å vinne de gjeveste medaljene er han i finne i bortgjemte pudderperler hvor han filmer banebrytende videoparter med McDawg crewet. Denne mannen går fram som et godt forbilde for alle han omgås i bakken og i sivil, på tv og i magasiner.

Årets kjører (dame):
Kjersti Buaas, Trondheim

Årets kvinnelige kjører har vært å funnet på toppen av listene i internasjonale konkurranser i flere år. I år har hun, med stilren kjøring som få, igjen levert resultater av edelt metall. Verdt å nevne er: 1.pl i US open i slopestyle, en 1.plass i wc pipe og 3.pl chicken jam i pipe. Dette viser at denne dama er å regne med i alle freestyle disipliner. Mellom konkurransene har hun vært travelt opptatt med å filme.

Æresprisen:
Truls Omtvedt

Han inspirer og han bygger snowboardmiljøet.
Vi kunne bare sagt navnet hans med en gang – det hadde holdt – for da hadde alle forstått.
Men juryen vil først si et par setninger om denne flotte, blide, staute, morsomme snowboarderen.
Vinneren var med å starte Forbundet. Han har gjort massevis av camper, events og fester for alle på brett i mange, mange år, og han gjør det fortsatt. Han selger oss riktig utstyr så vi alle kan få mer ut av dagen bakken. Han har fanget opp og hjulpet unge talenter på teamene sine.
Han stråler av en kjærlighet til snowboard ingen andre Ja - han er snowboard mer enn noen annen.

Publisert 9. november 2008 kl 13.27
Sist oppdatert 10. november 2008 kl 09.38
annonse

Relaterte artikler

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

INVITERER: Krister Kopala deler erfaring på Splitboard Festival i Finnmark. Foto: Nikolai Schirmer
Kopala inviterer til splitboardfestival i Finnmark

– Smal sak å finne god snø

annonse
INDY AIR: Markus Olimstad i en backside 360 med indygrab. Foto. Christian Nerdrum
Backside 360 på snowboard

– Nå skal vi nørde litt

FYSISK: – Jeg føler en slags konstant uro i kroppen, og har hatt fysisk arbeid siden jeg kutta ut videregående etter første klasse, sier Krister Kopala. Foto: Anders Vestergaard
Brettfenomen Krister Kopala

– Snowboard ble utløpet for uroen

MELON: Markus Olimstad i en backside 180 melon.
Frontside og backside 180

– Det første trikset jeg lærte meg

LEO OG TERJE: Leo Cittadella og Terje Haakonsen tar over importen av Hovland Snowskates.
Blir importør av snowskate

Haakonsen satser nytt

KJEKS GAMES: Mons Røisland sikret seg to bronser på 24 timer under X Games i Aspen, Colorado. Foto: Brettforbundet
Røisland med to X Games-medaljer på under 24 timer

Takker oppkjøring på Geilo: – Perfekte forhold

Lille Alaska ligger på Hurum.
Se film fra brettkjøringen i Drøbaksundet

Unik mulighet: – Bratteste jeg har kjørt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen