Presidenten taler om krisen

”Krisen i Snowboardforbundet”. Er det kroken på døra for Snowboardforbundet? Er det ikke annet å gjøre enn å sette seg ned og håpe på det beste? – President i Snowboardforbundet, Ola Keul, har ordet.

Sist oppdatert: 8. juni 2007 kl 12.12
Det er krise i Snowboardforbundet. President Ola Keul samler troppene til rådslag. Foto: Fri Flyt.
Det er krise i Snowboardforbundet. President Ola Keul samler troppene til rådslag. Foto: Fri Flyt.
Lesetid: 4 minutter

Fordi makten ligger i massene. Snowboardforbundet ønsker å samle alle snowboardere. Er vi mange sammen, blir det bedre og mer hopp og rails for hver og en. Det handler om å stå på brett sammen, for at du som snowboarder skal ha det best og morsomt mulig. Derfor har Forbundet jobbet for at flest mulig skal starte og melde seg inn i en klubb, og for at man skal godt utbytte ut av medlemskapet. Vi har laget en klubbmanual, det er sendt ut Playboard til alle medlemmene og vi har skaffet medlemsfordeler, som rabatt på stæsj og heiskort.

Derfor har klubbene arrangert lokale happenings og treninger i anlegget der du bor og jobbet for lokale medlemsfordeler.

SNOWBOARDARRANGEMENTER

Når du kjører snowboard er det gøy å samles, både med og uten brettet på bena, enten du vil bli best, god eller ikke. Derfor har vi arrangert Norgescup, Collectour, NM i Hemsedal (du husker vel Terje Håkonsen sitt transfer gap 180 eller blåveisen til Kim Andre Eliassen?), Parklife, jentecamp på Stryn og en hel haug andre PowderPuff Girls-arrangementer, for ikke å glemme SnowboardAwards. Du husker kanskje Rune Rullings sin fremføring av Blue Hawaii? Legendarisk. Alt i alt, ganske mange snowboardhappenings, og mange gode minner.

SNOWBOARDKOMPETANSE

Fordi vi ønsker at anlegget der du bor skal bygge bedre hopp og sette ut flere rails, for eksempel, og vil vi at snowboardere selv skal eie og formidle snowboardkunnskapen. Derfor laget vi en Parkmanual sammen med Lars Eriksen og sendte den til alle anlegg og kommuner, vi har arrangert vi dommerkurs, instruktørkurs, hopp- og trikskurs og parkbyggerkurs.

SNOWBOARDLANDSLAG

Fordi vi ønsker å hjelpe Norges beste snowboardere opp og frem, og skape oppmerksomhet rundt snowboard som både kommer deg som landslagskjørerne og deg som cruiser i lokalbakken til gode. Derfor utviklet Forbundet, ledet av landslagssjef Vidar og landslagsstrener Roger, en ny landslagssatsning og et helt nytt landslag.

Kort oppsummert; Forbundet og klubbene er leverandør av mer snowboard der du bor, arrangementer og gode minner, bedre parker og flere rails og et landslag med helter til inspirasjon for alle.

Alt dette, og mer til, vil vi også gjøre til vinteren. Vi tjuvstarter på Stryn allerede om et par uker. Da er det nok en gang klart for jentesnowboardcamp. Og arrangementsjef John Harald svetter over kaffen på kontoret og jobber med Norgescupen og NM (her er det mange meninger om hva som må gjøres – det er bra – send dine innspill til john@nsbf.no), og Vidar Nyhus og Roger Hjelmstadstuen jobber med å ta ut et nytt landslag, for å nevne noe.

Men, alt dette er ikke gratis. Bare satsningen på landslaget koster 2,7 millioner i året. Akkurat nå har vi 700 000.

Innledningsvis lovte vi krisesnakk. Nå er vi ved krisens kjerne, så følg med.

Hvor får Forbundet penger fra i dag?

De som gir oss mest penger i dag er Norges Idrettsforbund. I fjor gav de oss nesten tre millioner. Så har vi noen sponsorer vi skylder en stor takk; Dagbladet Fredag, Nike ACG, Fiat og Swix. Sammen gir de oss noen kroner i kassa og varer og tjenester som hjelper oss godt på vei. Men, for å gjøre det vi gjorde forrige sesong trenger vi mer penger enn vi har på konto akkurat nå. Som vi har sagt før på TV, radio og i avisa: Vi mangler to millioner og tar selvkritikk.

Hva har vi gjort, da?

Vi har jobbet med sponsorproduktet Forbundet. Tilbakemeldingen fra sponsormarkedet gikk blant annet på at snowboard ikke var synlig nok i media. Takket være superpresentasjoner fra landslagskjørerne, blant annet, har vi i vinter gjort det vi kunne for å få snowboard opp og frem i rampelyset. Sammen med et hardarbeidende TAC-crew, har vi bidratt til at dette har vært tidenes medievinter for snowboard. Og vi har forsøkt å tenke nye arrangementer, som SnowboardAwards.

Derfor har vi trua. Det er trua som drev oss når vi gikk ut i media og sa at vi mangler penger (og makan til oppmerksomhet det gav!). Og det er trua som driver oss når vi nå gjør det vi kan for å få en ny sponsor som vil løfte hele Forbundet, klubbene og hele det norske snowboardmiljøet.

Er det noe du kan gjøre for å hjelpe?

Ja, det er det! Meld deg inn i den lokale snowboardklubben din ved å klikke her på linken til høyre.

I dag er det årsmøte i Forbundet. Her møtes alle klubbene og andre snowboardere. Forbundet skal fortelle hva vi har gjort og hva vi vil gjøre, og klubbene kan komme med forslag, stille spørsmål og gi ris og ros. Det skal også velges et nytt styre, som sammen med staben i Bentsebrugata, skal jobbe mot neste sesong.

Hva mener du Forbundet burde gjøre til vinter for deg som snowboarder? Kjør debatt.

Publisert 8. juni 2007 kl 12.08
Sist oppdatert 8. juni 2007 kl 12.12
annonse

Relaterte artikler

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

INVITERER: Krister Kopala deler erfaring på Splitboard Festival i Finnmark. Foto: Nikolai Schirmer
Kopala inviterer til splitboardfestival i Finnmark

– Smal sak å finne god snø

annonse
INDY AIR: Markus Olimstad i en backside 360 med indygrab. Foto. Christian Nerdrum
Backside 360 på snowboard

– Nå skal vi nørde litt

FYSISK: – Jeg føler en slags konstant uro i kroppen, og har hatt fysisk arbeid siden jeg kutta ut videregående etter første klasse, sier Krister Kopala. Foto: Anders Vestergaard
Brettfenomen Krister Kopala

– Snowboard ble utløpet for uroen

MELON: Markus Olimstad i en backside 180 melon.
Frontside og backside 180

– Det første trikset jeg lærte meg

LEO OG TERJE: Leo Cittadella og Terje Haakonsen tar over importen av Hovland Snowskates.
Blir importør av snowskate

Haakonsen satser nytt

KJEKS GAMES: Mons Røisland sikret seg to bronser på 24 timer under X Games i Aspen, Colorado. Foto: Brettforbundet
Røisland med to X Games-medaljer på under 24 timer

Takker oppkjøring på Geilo: – Perfekte forhold

Lille Alaska ligger på Hurum.
Se film fra brettkjøringen i Drøbaksundet

Unik mulighet: – Bratteste jeg har kjørt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen