Mistet bagasjen

Burton US Open når sitt klimaks i dag og forhåpentligvis får Lisa Wiik og Kjersti Buaas bli med på moroa – hvis bagasjen dukker opp.

Sist oppdatert: 17. mars 2007 kl 07.47
Bagasjen er borte og kvalifisering er i dag. Lisa Wiik er utålmodig.
Bagasjen er borte og kvalifisering er i dag. Lisa Wiik er utålmodig.
Lesetid: 4 minutter

Av Mirja C. Finstad

– Uten boardbag og kneskinne funker ikke dette særlig bra. Bare dårlige Burton brett og leie sko.... er så sur nå. Slopestyle kan jeg ikke bli med på uten kneskinnen og mitt eget utsyr. Føler meg helt ute og kjøre på andres utstyr, forteller en frustrert Lisa Wiik fra USA.

Selv om mye bra kjøring hittil er blitt levert i kvallikene, er det først i helgens finaler de virkelige godbitene skal servers. Her er et sammendrag av hva som er skjedd i Vermont de siste fire dagene.

Tirsdag 14. mars: halfpipe pre – kval og kvallik halfpipe herrer McTwists, Cripplers, Haakon Flips, back-til-back corked 900, og et par 1080`er ble satt. Ingen handplants, nuclear airs eller chicken salads, slik som i US Open`s debut i 1988.

I pre – kvalliken gjorde den finske nykommeren Markus Malin seg bemerket, ved å slippe løs flere tweaked cork spins. I kvalliken, fulgte han opp med en digger method, crippler 7, Haakon Flip, frontside 5, backside 5, og air-til-fakie til en frontside 9 og vant overlegent.

Kun de ti beste av 100 avanserte videre til lørdagens semifinale. De fire beste herrene fra kvallik var; Markus Malin, Kodai Watanabe, Daniel Friberg og Sergio Berger.

Onsdag 15. mars: slopestyle pre - kval herrer

Slopestylen startet med valget mellom en down rail eller flat-down box med trapper i mellom. Etter linjen med kickere, kunne en velge mellom en up-flat-down box eller flat-bar rail.

Michael Goldschmidt (USA) hadde to flotte run bestående av en front board 270 ut på railen, switch backside 180, backside 5, corked cab 5 til switch backside 7 til boardslide 270 ut på boksen. Sami Saarenpaa (FIN) kjørte også to solide run, bestående av boardslide på railen, til en frontside 5, chicken-winged Cab 9 Japan, frontside 7, backside 7 til boardslide på boksen.

Jonathon Cheever (USA) var en av de få som gikk for 1080, mens Peetu Piiroinen (FIN) var den eneste som i det hele tatt prøvde seg på niere i pre – kvalliken. Og han dro faktisk alle fire! Begge runnene til Piiroinen var beundringsverdige; 50-50 på railen til frontside 9, Cab 9, backside 9, switch backside 9 med 50-50 til frontside 180 ut på boksen.

Likevel klarte Tim Humphreys (USA) å toppe Piiroinens to gode run med 50-50 til frontside 180 ut på railen, til switch backside 7, Cab 9, frontside 7, backside 7, med boardslide til 50-50 til fakie på den siste boksen.

Kun 40 av deltakerne avanserte til torsdagens kvallik. De fem beste fra pre – kvallik var Jonathan Cheever, Michael Goldschmidt, Sami Saarenpaa, Tim Humphreys og Peetu Piiroinen.

Torsdag 16. mars: pre - kval og kvallik halfpipe damer

På grunn av veldig vått føre, avholdes både kvalliker, semifinale og finale i slopestyle for begge kjønn lørdag 17. mars i stedet. Og det er flaks for Lisa Wiik og Kjersti Buass.

– Kanskje baggene kommer i kveld! Får krysse fingre for det, da skal både jeg og Kjersti kvalle i slopestyle i morgen, fortsetter Lisa.

Men kvinnenes halfpipe pre – kvallik og kavllik gikk ned torsdag etter planen.

Ut av de 15 som gikk videre fra pre – kval, fikk kun 5 avansere videre fra kvallik til semifinale – der de på lørdag møter inviterte som blant andre Kjersti Buaas i den største halfpipen i US Open`s historie.

Ursina Haller (SUI) dro på med noen av dagens høyeste airs, inkludert blant annet en floaty Brushie crail, noen 5`ere og en frontside 7. Elizabeth Beerman (USA) hadde både stil og høyde i orden, og Mercedes Nicoll (CAN) dro på med blant annet back-til-back 5 og feilfrie air-til-fakie til Cab 3 til frontside 3 comboer.

Men Lindsay Jacobellis var dagens kvinne. Fra å ha pre - kvallet som nummer èn, endte hun også på 1. plass i kvalliken etter tre straighte airs til frontside 5, backside 5, så to straighte airs til frontside 7 til Cab 5 melon.

Resultat: Lindsey Jacobellis, Elizabeth Beerman, Mercedes Nicoll, Sylvia Mittermüller og Ursina Haller.

Publisert 16. mars 2007 kl 08.49
Sist oppdatert 17. mars 2007 kl 07.47
annonse

Relaterte artikler

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

INVITERER: Krister Kopala deler erfaring på Splitboard Festival i Finnmark. Foto: Nikolai Schirmer
Kopala inviterer til splitboardfestival i Finnmark

– Smal sak å finne god snø

annonse
INDY AIR: Markus Olimstad i en backside 360 med indygrab. Foto. Christian Nerdrum
Backside 360 på snowboard

– Nå skal vi nørde litt

FYSISK: – Jeg føler en slags konstant uro i kroppen, og har hatt fysisk arbeid siden jeg kutta ut videregående etter første klasse, sier Krister Kopala. Foto: Anders Vestergaard
Brettfenomen Krister Kopala

– Snowboard ble utløpet for uroen

MELON: Markus Olimstad i en backside 180 melon.
Frontside og backside 180

– Det første trikset jeg lærte meg

LEO OG TERJE: Leo Cittadella og Terje Haakonsen tar over importen av Hovland Snowskates.
Blir importør av snowskate

Haakonsen satser nytt

KJEKS GAMES: Mons Røisland sikret seg to bronser på 24 timer under X Games i Aspen, Colorado. Foto: Brettforbundet
Røisland med to X Games-medaljer på under 24 timer

Takker oppkjøring på Geilo: – Perfekte forhold

Lille Alaska ligger på Hurum.
Se film fra brettkjøringen i Drøbaksundet

Unik mulighet: – Bratteste jeg har kjørt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen