Historiske markedsandeler for snowboarding på NRK

For første gang får snowboarding høyere markedsandeler i aldersgruppen 12 til 19 enn samtlige andre vintersporter sendt samme dag.

Sist oppdatert: 9. mars 2010 kl 13.31
Tore Holvik fikk tidenes oppmerksomhet blant norske tv-seere under TAC. Bilde: C. Nerdrum
Tore Holvik fikk tidenes oppmerksomhet blant norske tv-seere under TAC. Bilde: C. Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

Det er historisk for snowboarding all den tid det aldri har skjedd før. I dagens multimediale virkelighet, er denne gruppen ansett som vanskelig å nå for TV-stasjonene.

- Dette er spesielt hyggelig for NRK. Å nå de unge er den viktigste motivasjonen for NRK når vi satser på snowboarding, sier sportsjef Rune Haug i NRK.

Sendingen fra søndagens TAC har totalt 293 000 seere, men i tillegg så 185 000 seere sendingene fra lørdagens semifinaler. Det mest interessante er imidlertid at snowboarding har 31% markedsandel i 12 til 19. Vasaloppet har 23 %, hopp har 24 %, langrennstafett har 24% og utfor fra Kvitfjell har 8 %.

Også i aldersgruppen 20 til 29 gjør snowboarding det bra. Her ble sendingene fra TAC slått av Wasaloppet, men kun med marginale 1 prosentpoeng. Også her var snowboarding foran de andre vintersportsendingene på markedsandel.

TAC og NRK har samarbeidet over flere år med å gjøre snowboarding mer TV- vennlig. I år tok prosjektet et gigantisk skritt frem med utviklingen av et dynamisk dommerformat som er integrert i TV-grafikk. Systemet er helt unikt - også i internasjonal sammenheng. TAC kjenner ikke til noen andre arrangementer som har gjort noe lignende, men man vet at store amerikanske skateboard-events jobber med lignende systemer. Disse kommer imidlertid ikke på skjermen før til sommeren. Under TAC ble utøverne dømt på hvert element i den krevende løypa. Poengene kom opp i grafikk i video game-stil for hvert element de passerte. I tillegg fikk de en score for helhetsinntrykk, kalt "flow score". TAC utviklet dommersystemet og NRK sto for grafikken.

- Dette har vært et spennende samarbeid som har gitt en ny dimensjon til vår sport. Snowboarding kan være utfordrende å forstå med sine mange trick-variasjoner, men nå har vi endelig et instrument som gjør sporten spennende og forståelig for alle. NRK har gjort en fantastisk jobb, sier daglig leder i TAC, Henning Andersen.

TAC setter nå fokus på neste års arrangement, som også er prøve-VM - forutsatt at utbyggingen av nye Tryvann Vinterpark blir godkjent av Miljøverndepartementet.

Publisert 9. mars 2010 kl 13.25
Sist oppdatert 9. mars 2010 kl 13.31

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen