50cm nysnø til slopestyle i Varingskollen

Vinteren har endelig kommet til Østlandet og det har dumpet ned 50 cm den siste uka til stor gledet for alle oppmøtte slopestyle-ninjas i Hakkadal.

Sist oppdatert: 30. januar 2007 kl 13.29
Henrik Frøshaug, Kauri og Sondre Tiller tok de øverste plasseringene for gutter over 15
Henrik Frøshaug, Kauri og Sondre Tiller tok de øverste plasseringene for gutter over 15
Lesetid: 3 minutter

Varingskollen har de siste 5-6 årene satset hardt på snowparken og har vært blant landets beste til enhver tid. Kombinasjonen et sterkt preppemannskap og snøfall, ble til en superstriglet park på kort varsel.

En etter én tikket påmeldingene inn som en sveitsisk klokke, og oppmøtet ble enormt på konkurransedagen. Med en gradestokk godt ned på det blå, flommlys og godt vinterføre startet det hele kl 18.00. De 50 påmeldte kunne velge mellom 2 lines der den ene startet med "bigger`n" over i en 10 meters boks til down-railen og avsluttning på Pamela railboxen. Alternativ 2 var noe enklere med en 10 meters kicker å starte med, over til en 7 meters kicker og til en flatbox rail og avslutning på Pamela railboxen.

Snowboarderne var delt inn i 4 klassser der over og under 15 år skilte gutta og 18 år skilte menn fra gutter. Jentene kjørte egen klasse. Det ble et volsomt kjør 18.05 på bigger´n med drop ins, snaking og skriking før testosterone fikk lagt seg.

Farten er alltid et problem i Varingskollen og speed checks er fasiten til landing på kulen. De som definitivt slapp opp brekket i klassen over 15 år og gasset på var Henrik Frøshaug, Kauri og Sondre Tiller. Kauri kjørte stylish, variert og stødig, mens Sondre Tiller kjørte stort og hardt. Henrik Frøshaug viste tidlig at han var med i tetsjiktet med fs 900, uten å sette landingen perfetkt.

Når det gjaldt jr. Klassen under 15 år var Jessy Blackwell i en verden for seg selv med lines som bs 5 og alle varianter av nosepress på railboxen. Variert og smooth style har satt seg tidlig i den ungdommelige kroppen.

Jenter kryr det av i Varingskollen og nivået på kjøringen har steget kraftig de siste 2 årene. Det var en jevn og hard kamp blant de 7-8 jentene som kjørte slopstylen, men én jente utmerket seg ved å hoppe den nest største kickeren og kjøre cab 180 på 7 meters kickern. Natalia Andersen fikk over 70 poeng av begge dommerne og stakk av med seieren.

Det var i gutt over 15 år ting skjedde. Bigger´n fikk gjennomgå etter 2-3 runs av alle deltakerne og farten var justert inn på bonn gass. Skulle du bli topp tre, var det syvere eller niere som måtte stompes, påfulgt av en femmer på neste kicker, som var max pga størrelsen på kicker`n. Sondre Tiller jazzet opp med sjuere i øst og vest, men Kauri kjørte hakket mere stylish og dro inn noen knappe poeng og kapret derfor 2. plassen. Henrik Frøshaug satte fs 9 til cab 5 på tredje forsøket og da var pall plass nr 1 holdt av til premieutdelingen startet.

CAPITA REAL RAIL POWER

Det ble kjørt på en 7 meter lang down rail, en flat railbox og bonustrix på Pamela railboxen. Jam´en varte én time som oppvarming til slopstylen og det var kun style og tech trix som ble premiert. Micheal Jackson kom en tur på flat boxen, og det gjorde Vegard Backe også. Han prøvde noen forsøk før han satte switch bluntslide pretzel ut og vant soleklart. Han gjorde det på Plumbo railen, som er en downrail med runde rør.

Resultater:

Under 15

1. Jessy Blackwell

2. Tobias Melby

3. Håvard Bergheim

Over 15 år

1. Henrik Frøshaug

2. Kauri

3. Sondre Tiller

Jenter

Natalia Andersen

Capita Real Rail Power

1. Vegard Backe

Style prize: Mikkel Bladt bs lip på downrailen med Ninjasverd i hånden.

Publisert 30. januar 2007 kl 13.28
Sist oppdatert 30. januar 2007 kl 13.29

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen