Som vanlig lover GoPro å revolusjonere actionfotografering med sitt nyeste Hero 12. Ikke overraskende lover de forbedret bildekvalitet og avansert videostabilisering. Innpakningen er riktignok omtrent den samme som vi har sett i mange år - et robust og vanntett kamera med skjerm både foran og bak.
Mye tyder på at amerikanerne i GoPro har oppgradert kameraet mer enn på lenge, og går enda et steg i retning det profesjonelle markedet, med flere og mer avanserte innstillinger på hovedrivalen til DJI OMSO Action 4.
Denne gangen har GoPro også gitt ekstrautstyret litt mer plass til å skinne i lanseringen enn tidligere. Utstyr som er spesielt egnet til vloggere.
GoPro tilbyr blant annet GoPro Hero 12 Black Creator Edition. En pakke som gjør vlogging, filmproduksjon og direktesending enklere enn før - med eget lys, et batterigrep/stativ som gir kameraet over fem timers opptakstid, samt en ramme (media mod) med retningsbestemt mikrofon som reduserer støy fra omgivelsene og er ekstra god i vind og fartsvind.
GoPro Hero 12 sitt oppdaterte brukergrensesnitt inkluderer forenklede kontroller, samt en ny vertikal opptaksmodus som tar opp vertikalt 9:16-video, mens kamera er montert horisontalt.
Bedre bilder og økt batteritid
GoPro Hero 12 tar opp video i 5.3K og har nå fått High Dynamic Range (HDR), noe som skal gi enda mer detaljerte opptak og gjøre overgangene mellom lyst og mørk jevnere. GoPro skal også ha forbedret strømstyringen, som resulterer i dobbelt så lang kontinuerlig opptakstid i 5.3K60, opptil 70 minutter.
Bildestabiliseringen skal også ha blitt enda bedre, ved hjelp av GoPros HyperSmooth 6.0.
Mer for proffene
Trådløs tidskode synkroniser et ubegrenset antall GoPro Hero 12 Black-kameraer for multi-kameraredigering med Final Cut Pro, Adobe Premier og andre ledende redigeringsapper.
GoPro har også gjort en jobb for å optimalisere kodingen, som gir mindre filstørrelser uten at det går på bekostning av bildekvaliteten.
For å imøtekomme de proffe brukerne blir det mulig å filme i de flate formatene Log med tilgjengelige LUT-er for mer kontroll på fargegraderingen.
Filmene skal også være mulig å få i 10 bits.
Filene vil automatisk lastes opp til skyen i GoPro-appen, hvis du kobler deg opp der - og en høydepunkts-video vil automatisk bli sendt til brukeren.
Produsenten holder seg til samme bildesensor (1/1.9), som har en vidvinkel på 156°, 27 megapixel foto med 24.7 megapixel stills fra video.
Ekstra vidvinkel med Max Lens Mod 2.0
Fri Flyt har lenge vært begeistret for GoPros mulighet til å bytte til vidvinkellinsen Lens Mod.
Nå er denne oppgradert ytterligere. Lens Mod 2.0 muliggjør et 177° synsfelt (mot 156° på stock-linsa) ved 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund. Denne linsen gjør også at kameraet blir enda bedre med innstillingen horizon leveling, som gjør at horisonten alltid er rett når du filmer. Max Lens Mod 2.0 skal være to ganger mer ripebestandig enn forgjengeren, samt at glasset har et hydrofobisk linsebelegg som transporterer bort vanndråper.
GoPro Hero 12 uten tilleggsutstyr koster 5.499 kroner
GoPro 12 Creator edition: 8399 kroner
Så spørs det om en vlogger synes det er verdt 8399 kroner for creator-pakka, når man kan få et Sony ZV-1F med vribar skjerm til 6800 kroner, eller det nye vloggekameraer fra Canon Powershot V10 til 5799.