Høye priser på heiskort, gjør at den beste løsningen for ski- og brettentusiaster blir å «gifte seg» med ett skianlegg og love troskap gjennom et dyrekjøpt sesongkort. Siden dagskort koster mellom 500 og 800 i de største anleggene, er spontanturer uaktuelt for mange.
Prisen for å stå på ski er blitt så høy at mange ikke har råd. Det er ikke lenger et amerikansk fenomen, at prisene for heiskort har gått av skaftet.
Slik er det i samfunnet ellers også. Pris og renter stiger i utakt med lønn og folk får dårligere råd. Skimore velger riktignok å gå mot strømmen. Selskapet, som består av skianleggene Kongsberg, Drammen og Oslo, er kjent for sitt prisgunstige årsabonnement som gjelder både sommer og vinter.
Daglig leder i Skimore Espen Bengston bekrefter at prisene ikke vil justeres denne sesongen.
– Medlemsprisen forblir som den har vært de tre siste sesongene på 289 kroner per måned, sier Bengston til Fri Flyt.
Til sammenligning koster et sesongkort (kun vinter) 9120 i både Hemsedal og Trysil. I Norefjell betaler du 7130, og Hafjell og Kvitfjell 7745.
I fjor var sesongen seks til seks måneder, fra november til april, men stort sett er vinteren fem i Skimore sine anlegg.
Ganger du Skimore sin månedspris med seks, så havner du på 1734 kroner. Det er riktignok ikke helt den reelle prisen, for hos Skimore må du betale for 12 måneder, altså 3468, enten du er interessert i sommertilbudet eller ikke.
Familiekortet, som koster 799 kroner per måned, forblir også uendret. Dette kortet gir tilgang til inntil fem personer, inkludert barn opp til 24 år. Bengston påpeker at man allerede sparer inn medlemskapet hvis man bruker anleggene mer enn seks ganger i året. Spesielt gunstig blir det for familier med flere barn.
– Har du fire barn, så ordner vi det også, legger han til.
Mens medlemsprisene holdes stabile, vil prisen på gjestepass økes fra 480 til 510 kroner for voksne.
Selv om kostnadsnivået har økt, understreker han at Skimore ikke har behov for å justere kvaliteten på produktet.
– Produktet blir like bra som før, og vi øker til og med åpningstidene litt i mars, sier Bengston.
I Oslo og Kongsberg vil anleggene holde åpent til kl. 19.00 på lørdager og søndager, noe som gir flere timer i bakken for ivrige skikjørere. Skimore satser også tungt på park og halfpipe denne sesongen.
– Hva er grunnen til at prisene ikke stiger, når alt annet i samfunnet blir dyrere?
– Vi holder på prisene fordi vi ønsker å få flere ut oftere. Blir det for dyrt, er vi redde for at folk faller fra, forklarer Bengston.
Skimore, som eier og drifter skianleggene Oslo Vinterpark, Drammen skisenter og Kongsberg skisenter, utvider denne sesongen sitt samarbeid med Kirkerudbakken i Bærum.
Fra om med denne vintersesongen vil alle med Skimore-medlemskap også kan kjøre her.
– Kirkerud drifter fortsatt seg selv med skiutleie og kafé, men vi har laget en samarbeidsavtale som gjør at våre medlemmer kan benytte bakken, forklarer Bengston.
Earlybird
De fleste skisteder tilbyr en såkalt earlybird-rabatt på 10-15 prosent, for de som bestiller sesongkort innen en gitt frist. Stort sett settes denne fristen en eller gang i løpet av oktober, så har du allerede bestemt deg, er det penger å spare.
Utleie av utstyr – både alpint og snowboard
Skimore tilbyr også utleie av utstyr, med to ulike løsninger for kundene. Den mest populære løsningen er å ta med utstyret hjem, men man kan også hente ut utstyret fra gang til gang. Benston forteller at de nå utvider tilbudet, som tidligere har vært begrenset til alpint, til også å omfatte snowboard i Oslo.
– Dette er spesielt rettet mot nybegynnere og middels erfarne snowboardere. Det blir pakker tilpasset to ulike nivåer, men ikke for proffe, forklarer Øivind Karlsen, som er salgssjef i Skimore.
Forbedringer i Drammen
I Drammen har Skimore gjort en stor investering i snøproduksjon. Dette innebærer nye vannkilder, kummer og rørgate, som skal sikre at snøen kan legges over kortere perioder.
– Dette er et stort løft for oss. Vi slipper å vente på tilsig i dammen som før, noe som gjør at vi kan være mer fleksible når det gjelder snøleggingen, sier Bengston.
Fornøyd med sommersesongen
Skimore har hatt en solid sommersesong med over 40 000 dagsbesøk i Oslo, der klatreparken har vært en populær attraksjon. Drammens sykkeltilbud har også tiltrukket seg flere besøkende, og Bengston sier at de ser en positiv økning i besøkstallene, spesielt blant skoleklasser.