/ Nyheter

Wyller-utbygging utsatt

Wyller Multiarena, planlagt blant annet for slopestyle i The Arctic Challenge, er utsatt til 2009 / 2010-sesongen. Det har tatt for lang tid å få de nødvendige godkjenninger og tillatelser.

Sist oppdatert: 19. juni 2008 kl 13.13
Utbyggingen av Wyllerløypa blir utsatt. Tiden har rent ut for Tryvann Skisenter AS.
Utbyggingen av Wyllerløypa blir utsatt. Tiden har rent ut for Tryvann Skisenter AS.
Lesetid: 2 minutter

- Vi setter stor pris på at politikerne har bevilget midlene og støttet prosjektet om utbygging av Wyller hele veien, men det blir uansvarlig å vente lenger nå, sier sier administrerende direktør av Tryvann Skisenter AS og Wyllerløypa Anders Wassgren i en pressemelding.

– Vi må selvfølgelig ha alle planer godkjent før vi kan sette i gang. Av hensyn til prosjektets kvalitet,

underleverandører og ansatte var vi nødt til å utsette utbyggingen, legger han til.

Flertallet i Byrådet i Oslo har forpliktet seg til å gå inn for en bevilgning på kr. 33 millioner til utbyggingsprosjektet i Wyller blant annet for å legge til rette for The Arctic Challenge neste sesong. Da rammebetingelsene og tillatelsene for Tryvann Vinterparks virksomhet ikke er avklaret med kommunen, har tiden løpt ut for byggestart til kommende sesong.

Styret i Tryvann Skisenter AS, som eier og driver Tryvann Vinterpark som Wyllerløypa er en del av, hadde opprinnelig satt frist til 1. mai for godkjenning av utbyggingsplanene fra kommunen. Da kommunen viste en solid politisk velvilje til å få alle planene godkjent etter 1. mai, ble fristen utsatt til 15. juni. På et styremøte i går ble det besluttet å utsette utbyggingen slik at Wyller Multiarena står klar til sesongen 09/10.

Beslutningen er tatt i samråd med The Arctic Challenge, som nå står uten arena for sin slopestyle-konkurranse i 2009.

- Vi har forståelse for at Tryvann Vinterpark har sluppet opp for tid til å bygge ut til neste sesong, men det er synd at prosjektet blir forsinket nå som hele den politiske ledelsen i Oslo står bak det. Spesielt når det finnes penger, men ikke papirer. Planene for det nye anlegget i Wyller er i verdensklasse, og prosjektet ville gitt alle brukere et unikt tilbud allerede neste sesong, sier daglig leder i The Arctic Challenge, Henning Andersen.

Tryvann Vinterpark vil nå jobbe videre med kommunen slik at utbyggingen kan starte våren 2009. The Arctic Challenge er allerede i dialog med aktører i og utenfor Oslo om gjennomføringen av slopestyle-konkurransen. En mulighet er å bruke den eksisterende løypa i Wyller, men det vil skape betydelige utfordringer for Tryvann Vinterpark, som må stenge denne løypa for publikum over flere uker. Det jobbes nå på spreng for å utrede denne og andre muligheter.

Publisert 19. juni 2008 kl 12.42
Sist oppdatert 19. juni 2008 kl 13.13
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen