/ Nyheter

Vårløsning!

Stryn, Riksgränsen, Kevin Pearce og toppturer på Grønland og i Jotunheimen. Vinteren er ikke slutt. Samtidig er våren rett rundt hjørnet. Vi gir der reportasjer om bølger på Hawaii, automatiske taubremser, Tarifa, Kvaløya og Aronsløypa. Et nytt blad er i salg nå - med alle tipsene du trenger for å få det beste ut av våren!

Sist oppdatert: 4. april 2008 kl 09.10
NYTT NUMMER: Fri Flyt kommer våren i møte med inspirerende bilder og nyttig lesestoff.
NYTT NUMMER: Fri Flyt kommer våren i møte med inspirerende bilder og nyttig lesestoff.
Lesetid: 3 minutter

Stryn Spesial

Noen uker i mai og juni har Strynefjellet skikjøring i verdensklasse. Nå kan du forberede deg med tidenes mest komplette guide til sløsjens mekka.

(Så får vi håpe de finner en løsning hvor de kan holde Bretrekket åpent i sommer)

Toppidrettsmannen

Når du leser dette, har Ola Hovdenak gått 150.000 høydemeter på ski denne sesongen. Norges eneste rando-proff nærmer seg verdenstoppen. Vi ble med på topptur.

Utfor, naturligvis

Mens andre sykkelanlegg er bygd av grus og gravemaskiner, er Aronsløypa i Drammen velsignet med de lekreste svaberg og singletracks.

Bølgedrønn

I denne utgaven av Bildene forrteller har vi tatt turen til Hawaii med fotograf Sune Eriksen. Les historien og se de fantastiske bildene fra surfernes mekka på Oahu.

Ny vår - 7 tips

Våren er her, og det er bare å komme seg ut og nyte den. Vi gir deg sju tips til deg som vil ha alt annet enn snø og is de neste ukene.

Sommerlig snowboardnostalgi

Riksgränsen i Nord-Sverige er stedet der mørketiden utsetter åpningen og midnattssolen sørger for at anlegget ikke stenger før i juni. I det nordsvenske sommerlyset har legendariske snowboardsekvenser blitt festet til filmrullene.

Industri: Vil vinne på hjemmebane

Tilbake på norske hender satser Helly Hansen hardt på å kle opp frikjørere og toppturfolk i hjemlige fjell.

Automatikk, takk

Petzl revolusjonerte sikrerens liv med den automatiske taubremsen Grigri i 1991. Franskmennene er ikke lengre alene på markedet. Fri Flyt har testet fire automatiske taubremser.

Tarrifico

Alle vindfrelste skal dra til Tarifa i Spania. Én gang i sitt liv.

Uslåelige Kevin Pearce

Han har vunnet The Oakley Arctic Challenge to år på rad, og vunnet Air & Style to ganger på rad. Han har tre X Games medaljer, og mest sannsynlig vinner han også TTR - touren.

Skikulturrevolusjonen

Fantastiske fjell til tross, Kina egner seg egentlig ganske dårlig for skikjøring. Men det stopper verken kineserne eller skinomade Jimmy Petterson.

Grav frem sykkelen

Våren er her. Snøen smelter i skogen og på fjellet. Hvis sykkelen har stått stille i vinter er det på tide å ta den frem fra glemselen å gi den litt kjærlighet.

Seine svingar

Sjøl seint på våren byr Skagsnebb i Jotunheimen på mange nedkøyringsmoglegheiter med 1000 høgdemeter i bratt og variert terreng.

Bildene forteller: Funksjon går foran

Frithjof Opsal er ikke redd for å prøve noe nytt, men så lenge det funker og ingenting bedre skulle komme på markedet, ser ikke brettseileren noen grunn til å skifte ut den lurvete trapesen og de utdaterte fotstroppene fra 1997.

Bildene forteller: Tar det piano

Hilde Bjørgaas er en ny og talentfull klatrer. For tiden studerer hun til sivilingeniør i Gøteborg. Når hun ikke klatrer i svensk fjell eller går på skole, spiller hun piano.

Klatrerevolusjon

Arctandria-ruta i nordveggen på Blåmann er en av Europas vanskeligste langruter. Østerrikerne Hansjörg Auer og Markus Haid friklatret den legendariske ruta på Kvaløya.

Smak av saltvann

På vestkysten av Canada danner tidevannet enorme, stillestående saltvannsbølger. Mariann Sæther viser oss hvor og hvordan.

Arktisk topptur

En uke heliskiing på Vest-Grønland kan koste nesten 100.000 kroner. Vi hadde ikke råd. Derfor dro vi i stedet på topptur med kajakk.

Stasj

Fri Flyt presentere vårens mest gangbare sko.

MYE MER!

Men detter er langt fra alt! Få med deg nyheter, rapporter og tanker fra vår verden.

Publisert 3. april 2008 kl 14.36
Sist oppdatert 4. april 2008 kl 09.10
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen