/ Nyheter

Sportsbransjen vokser fortsatt

Sportsbransjen opplevde kraftig vekst i salget av sportsutstyr i 2007, en økning på 13 % fra året før.

Sist oppdatert: 19. mai 2008 kl 09.01
Nordmenn handler stadig mer sportsutstyr.
Nordmenn handler stadig mer sportsutstyr.
Lesetid: 2 minutter

Norske forbrukere legger igjen stadig mer penger i ski, sportsklær og sko. I løpet av 1. kvartal 2008 la forbrukerne igjen over 2 milliarder kroner i norske sportsbutikker.

Salget av sportsutstyr har vokst jevnt og trutt de siste årene, og det ser ikke ut til at 2008 blir særlig annerledes. Tallene for 1. kvartal 2008 viser en omsetningsøkning på 4,8 prosent sammenlignet med samme periode i toppåret 2007.

- Bransjen tilbyr utstyr for alle former for aktiviteter, fra ekstremsport til leken i nabolagets akebakke. Det er lek og moro, sport og konkurranse, friluftsliv, familie og tur, rett og slett aktivitetsglede. Og det ser vi resultatene av i norske sportsbutikker, mener daglig leder i interesseorganisasjonen Sportsbransjen AS, Trond Hansen.

Ifølge kjedenes egne innrapporterte tall til Sportsbransjen AS viser det seg folk kjøpte ski og akebrett også i vinter. I tillegg opplyser kjedene at folk vil kle og sko seg godt når de skal ut å gå tur, løpe, gå på ski eller gjøre andre uteaktiviteter. Det er fortsatt trendy å være sporty, rapporterer Sportsbransjen AS i en pressemelding til Fri Flyt.

– Treningseffekten gir en positiv samfunnsspiral, bedre form, bedre helse, mindre sykefravær og til syvende og sist mer penger i statskassa. Og i tillegg tjener sportsbutikkene og importørene gode penger, sier Trond E. Hansen.

Sportsbransjen AS er en interesseorganisasjon for sportsbransjen i Norge. Selskapet eies 50/50 av to parter i sportsbransjen – Norspo AS (et selskap eiet av leverandører av sportsutstyr) og Sportskjedene AS (som er eiet av de syv store butikkjedene i sportsbransjen). Sammen utgjør dette bortimot 90 prosent av sportsbransjen i Norge.

Publisert 19. mai 2008 kl 08.43
Sist oppdatert 19. mai 2008 kl 09.01
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen