/ Nyheter

Satser på samlinger

Den Norske Turistforenings multiaktivitetskonsept "BaseCamp" tilbyr et aktivitetstilbud for ungdom i alderen 13 til 20 år over hele landet.

Sist oppdatert: 20. februar 2008 kl 10.40
Spennende og fartsfylte opplegg med DNT-ung. Foto: DNT-ung Bergen
Spennende og fartsfylte opplegg med DNT-ung. Foto: DNT-ung Bergen
Lesetid: 3 minutter

Basecampkonseptet tar fatt i dagens ungdoms ønsker om å utfordre seg selv, ved å tilby det de selv kaller "helt ekte friluftsopplevelser".

Pressemelding fra DNT

Den Norske Turistforening (DNT) fylte den 21. januar i år 140 år, og arbeider for å få folk mer ut i naturen. I dagens samfunn blir det viktigere og viktigere å holde seg i aktivitet, og det samme gjelder for ungdom. DNTs ungdomstilbud, DNT-ung, arbeider nettopp med å få ungdom mer ut i naturen. De spikrer både spennende og fartsfylte opplegg som tar sikte på å gi ungdom en ny opplevelse av det tradisjonelle friluftslivet. Et av tilbudene er de populære ”BaseCampene”. Her tas friluftslivet til et nytt nivå, og ungdommene får muligheten til å utfordre seg selv sammen med profesjonelle instruktører. Basecamptilbudet er litt i samme gate som det Lars Monsen har vist fram i ulike tv-programmer.

Den fjerde oktober i fjor vant DNT 10 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DnB NOR. Disse pengene er øremerket barne- og ungdomsarbeidet deres, og mye av pengene skal brukes til videreutviklingen av Basecamptilbudet. DNT ønsker å tilby enda bedre og flere BaseCamper så ungdom kan få gleden av å se og oppleve det naturen har å by på. ”De mer enn 23.000 medlemmene i DNT-ung kommer til å nyte godt av de ekstra midlene og tilbudene disse pengene gir,” sier Marie B. Andersen, Fagkonsulent ungdom i DNT.

En BaseCamp tar utgangspunkt i en fast leirplass, og alle aktiviteter går ut fra denne leiren. I leiren sover man, lager mat og har det sosialt. Aktivitetene på en BaseCamp er veldig varierte og er tilrettelagt så alle skal finne noe de liker.

De ulike aktivitetene spenner seg fra de mer fartsfylte, som snowboard, isklatring og rafting, til de mer rolige aktiviteter som vanlige skiturer i fjellet eller kanopadling. På BaseCampene møtes ungdom fra hele landet og nære vennskap knyttes. Mellom 20 og 50 ungdommer deltar som regel på hver eneste BaseCamp. BaseCampene arrangeres i forskjellige deler av landet. De ulike BaseCampene er tilgjengelige for alle mellom 13 og 26 år, om de er medlemmer av Den Norske Turistforening eller ikke. Noen av BaseCampene er delt inn i ulike aldersgrupper som f.eks. fra 15 – 18 år. Medlemmer av DNT får tilbudet til reduserte priser.

I påsken arrangeres det to BaseCamper, en i Jotunheimen 15. til 18. mars, og en på Hardangervidda 15. til 19. mars. BaseCampen på Hardangervidda skal holde til i Iungsdalen, med aktiviteter som skredlære, kiting, grave snøhule og iglo, samt påskeskirenn. Her skal vidda oppleves i sin vinterprakt. I Jotunheimen skal ungdommen utforske nydelige fjelltopper i et sosialt fellesskap. Sommeren 2008 vil det bli arrangert flere BaseCamper i regi av DNT-ung. Blant annet på Romsdalen, Jotunheimen, Nærøyfjorden og Innerdalen. (www.dnt-ung.no)

Om DNT-ung

DNT-ung er ungdomstilbudet til Den Norske Turistforening (DNT). DNT-ung er landets største friluftslivsorganisasjon for ungdom med over 23 000 medlemmer mellom 13 og 26 år. Totalt har DNT over 215.000 medlemmer fordelt på 55 lokalforeninger. En del av disse har egne DNT-unggrupper som arrangerer mange spennende turer for ungdom. DNT disponerer over 450 hytter på landsbasis. I tillegg vedlikeholder de et nett på over 20.000 km. med merkede sommerstier og 6000 km kvistede vinterløyper. Medlemmene nyter godt av flere medlemsrabatter. Som medlem mellom 13 og 26 år får du blant annet halv pris på overnatting på DNTs hytter og gode rabatter på andre hytter og fjellstuer og rabatter på sportsutstyr i butikker.

Publisert 20. februar 2008 kl 10.16
Sist oppdatert 20. februar 2008 kl 10.40
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen