/ Nyheter

Perfect Moment verdenspremiere i dag

Den franske kinoproduksjonen Perfect Moment er tilbake. Regissør Thierry Donards nye film "Never Ending" får premiere på Colosseum kino med hele fire nordmenn på rollelisten.

Sist oppdatert: 4. desember 2008 kl 13.38
PÅ LERRET: Fred Syversens enorme klippedropp er festet til film. Foto: Erlend Haugen
PÅ LERRET: Fred Syversens enorme klippedropp er festet til film. Foto: Erlend Haugen
Lesetid: 2 minutter

Historien om Perfect Moment i Norge startet på 80-tallet da grunnleggeren Thierry Donard ble kjent med de to nordmennene Per Prachek og Anders Romberg – to ekstremskikjørere som da hadde base i Chamonix. Siden den gang har mange nordboere figurert i den franske kinoproduksjonen, og tradisjonen tro er også årets film Never Ending pakket med nordmenn. Karsten Gefle, Ane Enderud og Mikal Devor bidrar med sterke bilder i Thierry Donards film. Men den sterkeste historien får vi gjennom Fred Syversens 107 meters ufrivillige hopp på ski. Det vanvittige hoppet er festet på 16 mm-kamera av Thierry Donard, og kan oppleves i Never Ending. Det ble vanskelig å finne temaer som skulle følge opp en slik følelsesladet hendelse, men dramatikk preget karakterene i Perfect Moment denne vintersesongen. Fem ganger verdensmester Xavier De La Rue blir tatt av et enormt snøras i Alpene. Erfaring, flaks og en airbag reddet livet hans.

Dog er det ikke bare ulykker og ufrivillig stunts i Never Ending. Vi blir som vanlig med til forlokkende bølger - og den gangen går surfeturen til Mentawai i Indonesia. Vi blir bedre kjent med den unge, spanske kite-jenta Gisela Pulido som i en alder av 14 allerede har rukket å bli verdensmester fire ganger. De norske vikingene finner frem til urinstinktene under uformell, men nervepirrende chinese downhill-konkurranse, de kjører bunnløst pudder i Engadine hvor snøen er så lett at ansiktene må dekkes for å kunne puste. Wingsuit-hopping er også et sterkt element i den franske kinoproduksjonen.

– Verden trenger folk som disse menneskene, for å gi drømmer, men også for å vise at det finnes en annen hverdag, en annen måte å oppleve verden på som den er idag, som en motpol til det mediebildet som skapes, sier Thierry Donard om sine utøvere de unike Perfect Moment-filmene.

Premiere i Storsalen på Colosseum 4. desember, 21.00, visningen på søndag er dessverre avlyst

Publisert 25. november 2008 kl 13.38
Sist oppdatert 4. desember 2008 kl 13.38
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen