/ Nyheter

Ny camp for sjelen

Kristen Reagan er igjen klar med ny Karmacamp utenfor Brevik. Fysisk og psykisk stimuli står i fokus.

Sist oppdatert: 10. juni 2008 kl 13.18
FLEKSIBELT: Yoga er en av nøkkelaktivitetene på Karmacamp.
FLEKSIBELT: Yoga er en av nøkkelaktivitetene på Karmacamp.
Lesetid: 6 minutter

KarmaCamp er en sommerleir for glade og lekne mennesker fra 18 år og laaangt oppover. Deltagerne i fjor var mellom 16 og 54 år. Alle får anledning til å prøve Yoga, kiting, surfing, brettseiling, buldring/klatring, slakkline, strandvolleyball, jibbe/snowboardrelatert stup/vannhopping, kajakkpadling o.a. morsomme aktiviteter, skrives det på nettsidene til Karmacamp.

KarmaCamp skjer 28.-31. august og er et uformelt møtested hvor instruktører bidrar med instruksjon i den grad det er nødvendig og/eller ønsket.

Alle deltagere oppfordres til å bidra med underholdning/aktiviteter som historiefortelling, musikk, leker o.l. kulturelle innslag, samt god stemning. Det vil oppfordres, og legges til rette for sosiale innslag som fotball, krokett, bordtennis, grilling, bålkos, munnspill/trommer/gitarspill og allsang. Ta gjerne med instrumenter, spill og eget utstyr.

Alle deltagerne skal ha det kjempegøy og føle en generell opplevelse av samhold, hygge og god stemning. Utifra hver enkelts innsats er det også en intensjon at alle skal få en innføring i og lære en eller flere aktiviteter. Alle som ønsker skal i løpet av leirdagene få en forståelse av hvordan yoga fungerer og virker inn, både fysisk og mentalt/åndelig. Glemme bekymringer, stress og mas i hverdag, fortid og fremtid. Føle fellesskap, trygghet og den glede, indre ro og harmoni som er vår naturlige tilstand. Det vil også, helt uformelt, rundt bålet, synges Bhajans (Østen-inspirert meditativ allsang) og dele betraktninger og innsikt. Blant annet om hvordan vi kan beholde gleden, roen og harmonien også i hverdagen. Et såkalt KarmaKalas. Deltagelse her er høyst frivillig. Kåre Landfald som har utviklet Zen Coaching vil være en av de som deler av sin erfaring.

Yoga: Yoga vil være en sentral og samlende aktivitet og alle oppfordres til å delta på. Formen er Ashtanga yoga, som er en fysisk yoga med vekt på pust og bevegelighetstrening (stretching). De som ikke har noe erfaring med yoga vil kunne starte med en introduksjonstime. Det vil også være teknikklasser med vekt på mer akrobatiske yogaøvelser som f.eks. å stå og gå på hendene. Houdini er samarbeidspartner og en av Norges mest kompetente yogalærere, Gry Hansen (tidligere nordisk mester i turn og klatring) fra Presence yogastudio vil lede klassene.

Vær og vind: Statistisk sett er det “alltid” godvær i månedsskiftet august/september. Ifjor kom det et lavtrykk med regn og vind lørdag kveld og søndag morgen. Da ble det jubalong for både de ivrige brettseilerne og for de fleste andre som syns det var deilig å slappe av foran peisen, spise lang brunch, spille kort og koseprate etter 2 aktivitetsfyllte dager. Vi garanterer at det blir vær.

Les også: UTE sin test av bæremeiser

Praktisk deltagerinformasjon:

Leiren varer fra torsdag ettermiddag/kveld til søndag ettermiddag. Det er mulig å komme fredag ettermiddag/kveld.

- Antall deltagere blir 60-70.

- Det vil være førstehjelpspersonell tilstede på Hestholmen. Alle deltagere må via egenærklæring ta ansvar for egen helse og sikkerhet.

Brevik er en idyllisk sommerby med vakkert bevart trehusbebyggelse, speltbakeri, museer, utstillinger og spisesteder. Utenfor Breviks koselige kanalhavn ligger en av norges flotteste skjærgårder. Hestholmen ligger 10-20 minutters båttur ut i skjærgården. På KarmaCamp blir det muligheter for båttur inn til Brevik, for en tur på isbaren, eller for å handle inn nødvendigheter.

Inkludert i leirprisen er: Alt lån av nødvendig utstyr, samt instruksjon i de forskjellige aktivitetene.

Full pensjon (8 måltider). Sunn mat med vekt på økologisk/vegetarisk kosthold (fisk, kylling, vegetar)

- Overnatting på øya

- i seng i hus/sovesal,

- i eget telt eller under fri himmel på øya.

- i lånt telt/lavo/fellestelt.

Deltagerne må selv ha med sengetøy/dyne/ sovepose De som skal sove ute må ha med liggeunderlag. ( for ”krisetilfeller” blir det mulig å låne sovepose/liggeunderlag).

-Torsdag og fredag oppfordres til å være rusfrie dager

-Lørdag kveld er det grilling og fest rundt leirbålet.

-Sprit/tunge rusmidler og fyll er uansett ikke ønskelig.

-Det er ønskelig at fellesområder (også utendørs) er røykfrie.

Litt mer om aktivitetene:

Klatring/Buldring: Buldring er klatring på små steiner og vegger, ikke høyere en at det er forsvarlig og hoppe eller ”falle” ned. Boreal og Black Diamond er samarbeidspartnere og en av Norges beste buldrere/klatrere, Stian Christophersen, vil være lekeonkel på aktiviteten. Han vil guide deltagerne på båtturer til etablerte klatre/buldrefelt på øyer og kystområder i nærheten, og også lede ekspedisjoner etter nye buldreområder. På turene vil det også være muligheter for enkel tauklatring. Det er buldring også på Hestholmen. Bl.a. noen rå catcher og en fantastisk flott traverslinje. Det vil også være enkle introduksjonskurs i tauklatring på Hestholmen.

Slakkline: Det vil spennes opp diverse slakkliner på øya med forskjellige vanskelighetsgrader, lengder og høyder. Alle vil få den instruksjonen som trengs for å lære og gå noen meter på line. Det er også en perfekt slakklinebukt på øya hvor camperne kan teste sin første ”highline” ved å gå på line fra den ene siden av bukta til den andre (ca, 8m) ca. 3 meter over vann.

Kitesurfing: To dyktige instruktører fra kiteskole.no vil gi et introduksjonskurs i kitesurfing. Deltakerne vil bli presentert for forskjellig type utstyr, og få mulighet til å lære seg det grunnleggende i den spennende sporten.

Brettseiling: Jo mer vær og vind jo bedre. Erfarne instruktører fra ZPA Sport garanterer at du vil tilegne deg de mest grunnleggende kunnskapene. Nybegynnere som legger endel tid i aktiviteten vil etter helgen beherske å seile alene. For de viderekommende vil det være tilgjengelig nødvendig utstyr og kompetanse uansett ferdighetsnivå.

Seiling: Campen drar på seiltur i Breviksskjærgården og ut på havet med seilbåt. De som ønsker å være aktive og lære å seile får anledning til det. De som har lyst til å bare kose seg på tur kan gjøre det.

Jibbe/snowboardrelatert stup/vannhopping: I tillegg til klipper og svaberg så er det to stupebrett på øya. En av norges beste snowboardere og hoppinstruktører, White Out Team kjører Terje Skulstad vil lære bort -720 McTwist to fakie- og andre triks som er vanskelig å stave. Terje har bl.a. 2. plass i årets quarterpipe NM og har vært trener for Snowboardforbundet. De som bare ønsker å lære et svalestup, en enkel salto eller å hoppe fra 2 meter uten å holde seg for nesa, vil også bli tatt godt hånd om.

Kajakkpadling: Dette er den eneste aerobe aktiviteten (les: hardtrening) på øya i tillegg til svømming og hardbading. Det blir både kortere og lengre padleturer i Breviksskjærgården og også mulighet til å lære eskimorulle og andre triks.

Informasjonen er hentet fra Karmacamp.no

Publisert 10. juni 2008 kl 13.03
Sist oppdatert 10. juni 2008 kl 13.18
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen