/ Nyheter

Nummer 55 ute på frifot!

Marsutgaven av Fri Flyt er løs. Les mer om hva du ikke bør gå glipp av.

Sist oppdatert: 22. februar 2008 kl 11.39
FRI?: Fri Flyt nummer 55 tar blant annet et skråblikk på frikjøringskonkurransene
FRI?: Fri Flyt nummer 55 tar blant annet et skråblikk på frikjøringskonkurransene
Lesetid: 3 minutter

PORTRETTET: Anders Backe representerer en trussel for etablerte jibbestjerner, latsabber og dem som er i mot vannhopp i strandsonen.

TEST AV TOPPTUR BINDINGER: Fri Flyt har testet 9 toppturbindinger for alpint og telemark.

Dynafit Vertikal ST, Naxo NX 21, Silvretta Pure Freeride, Fritchi Diamir Freeride Plus, Marker Duke, G3 Targa Ascent, Voilé Switchback, Black Diamond 01 og Rottefella NTN.

ELITESKOLEN: NTG Geilo kan være billetten til verdenstoppen på snowboard. Fri Flyt besøkte brettelevene på skoletur i Sveits.

MITT UTSTYR: – Jeg kjøpte mitt første splitboard i 2002. Først hadde jeg prøvd en del turer med truger, men hadde alltid vanskeligheter med å følge skikompisene mine på topptur, sier Arild Gravdal, som har mellom 20 og 30 toppturer med splitboard i året.

FRIHET MED NUMMER PÅ BRYSTET: Drømmen om det perfekte åket. Angsten for den totale fiaskoen. Fri Flyts redaktør fulgte frikjøringskonkurransene gjennom en hel sesong, og stod til slutt på start.

GÅ´TA BANEN: Dypt inne i Telemarks landemerke finner du Norges mest eksklusive skiheis. Gaustabanen er bygget for kald krig, men frister mest på varme vårdager.

STIAN HAGEN BYGGER SKI: Proffkjører Stian Hagen (32) har bidratt til å gjøre skiverdenen litt bredere. Nå spår han en stor fremtid for ferdig bøyde ski.

RÅTT I JAPAN: – Den snøfattig sesongstarten fjor i Alpene hadde ingen innvirkning på oss. Vi var nemlig på vei til det japanske pudderparadiset Hakuba i Nagano, sier fotograf Jo Bergersen fornøyd.

CIAO CERVINIA: Liker du parkkjøring, er italienske Cervinia et bra valg.

JOKEREN JØLSTER: Kommer det pudder? Bygger de flere heiser? Kan den klippen droppes? Hvis de gode kreftene vinner kan Jølster bli vinterens trumfkort.

PROBLEMORIENTERT: Har du for lite problemer i hverdagen?! Hvis ja, pakk bilen og reis til Kjuge og prøv deg på noen av de 800 klatreproblemene som finnes der. Hvis nei, dra likevel!

RÅTASSEN PAUL: Sørafrikaneren Paul Canning har vært en av verdens beste surfere. Etter tretten år i proffsirkuset tok 32-åringen turen til Jæren for å vise norske surfere hvordan det skal gjøres.

1740 METER OVER HVERDAGEN: Høy beliggenhet innebærer som regel god snøtilgang. Legg til spennende terreng, østerriksk gjestfrihet og litt klasse, så får du pudderparadiset Obertauern.

PUDDERFARVANN: I en fraflyttingstruet kommune på Finnmarkskysten ligger Øksfjord, et sjeldent besøkt toppturparadis med bratte fjell og lang sesong.

GRAB OG DRA: – Jeg lærte den av storbror Erlend. Han var den første jeg så som gjorde trikset sånn. Det spesielle er vel å tweake til ryggen knaker,, sier vossingen Eirik Haugo (24) om SIN backside rodeo nosegrab.

Og det er så mye mer for den Fri Flyt-hungrige. Nyheter, reisereportasjer, stasj, kommentarer og fengslende bilder

Publisert 22. februar 2008 kl 10.53
Sist oppdatert 22. februar 2008 kl 11.39
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen