/ Nyheter

Lokal pokal i Telemark

Det ble fuktig fest i Telemark denne helga da et knippe av Norges brettelite fikk boltre seg med brett på vann i alle tenkelige variasjoner. Da bølgen i Sommarland ble dratt i gang og en konge skulle kåres, var tvillingene Kleppen fra Bø uadskillelige. Det måtte bli delt monarki i Sommarland denne helgen. Se bildeserie!

Sist oppdatert: 21. august 2007 kl 13.34
Tor Gunnar Kleppen holder køen fuktig og sørger for seier i Bø. Foto: Christian Nerdrum
Tor Gunnar Kleppen holder køen fuktig og sørger for seier i Bø. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 4 minutter

Nordsjø Ferieland i Gvarv og Telemark vartet opp med sesongens varmerekord og høy stemning da inviterte skatere, snowboardere, kitere og surferne møttes til en uhøytidelig konkurranse i wakesurf og flowrider-surfing. Det var to brett-discipiliner de færreste knapt hadde hørt om før denne helgen. Båtkaptein Trond W. Andersen stilte opp med en imponerende bølgebryter fra Mastercraft som leverte en wake ingen hadde sett maken til. Bølgen var så bratt og stor at det ikke fantes tvil om at dette virkelig fikk satt surfekunnskapene på prøve.

– Oj! Jeg tror aldri jeg har vært så blid før, jeg! Det var reaksjonen til skater Carl Edvard Heisholdt etter at fotograf Tommy Solstad presenterte bildedokumentasjonen fra surfingen til Heisholdt. Og han var ikke alene om gleden. Det var mye stor kjøring på bølgen og utøverne snappet raskt opp teknikken for wakesurfingen.

For at Tacky-arrangøren ikke skulle føle seg alt for mye på bortebane, var naturligvis også minirampen på plass i vannkanten i Nordsjø, hvor skaterne fikk rullet noen mil og døyvet den verste hjemlengselen.

Inne på land snurret DJ Herkules plater innimellom rundene på wakeboard i kabelparken på Nordsjø. Madcom var også på scenen og dro opp stemningen ytterligere mens også de prøvde seg utpå.

– Det der er ikke for meg, ass, sier Critical litt senere på kvelden når han føler seg litt mer komfortabel med fast grunn under bena og flytende føde i hånden.

Den samme veien gikk det vel med resten av det oppmøtte.

Dagen derpå var duket for Battle of the Flowrider ved Sommarland i Bø. Den legendariske kunst-bølgen Terje Håkonsen, Kelly Slater, Tony Hawk og co en gang gjorde verdenskjent. Nå var den klart for den norske bretteliten – men var bretteliten klar for The Flowrider? Svaret var nok delt. Mye knall og fall, bannskap og frustrasjon måtte de fleste gjennom før de enten ga opp, eller beseiret uhyret med sterk vilje og stamina. En klar tendens var i hvert fall at alle goofy-kjørerne snappet opp teknikken lettere enn resten. Fri Flyts fotograf, Frode Sandbech og hans kjæreste Siri Østvold var blant unntakene og unntatt den verste knotskapen og fikk grei dreis på beistet.

– Sykt vanskelig! Det er som å stå på en fyrstikk!, sier Frode Sandbech energisk.

Lillebror Ståle Sandbech viste også lovende takter på bølgen, og drister seg til å prøve noen spins etter farlig kort tid. Goofy-snowboarderne Andreas Møgster og Joackim Nyhaugen tok tidlig tet blant rookiene i Bø og viste nærmest overlegen kontroll. Etterhvert gikk det i små ollies med indygraber og imponerende drops fra toppen av bølgen. Inge Wiik viste sterkt potensiale i røykeklassen for bodyboard da han heiv seg uti med siggen i munnviken. Den klareste tendensen var uansett den lokale dominansen. Bjørn Jo Jensen og Kenneth Eriksen vekslet med å brilliere med ekstrem kjennskap til flowrideren. Kenneth reiste seg på så og si hva som helst og Bjørn sørget for at køen holdt seg våt med heftige cutbacks som sprayet metervis i været.

Likevel, Heltene fra Telemark heter fortsatt Leif og Tor Gunnar Kleppen. Tvillingparet som er kjent for sitt multitalent. Det finnes knapt en brettsport disse ikke mestrer, og Flowrideren i telemark er intet unntak. Fra de gode dagene da Terje Håkonsen og Tony Hawk vanket i Sommarland er de to blitt invitert med på bølgen. Det begynner å bli noen år siden, men teknikken satt tydelig fortsatt godt i bena. Det ble sprayet, snurret og poppet mens de svingte seg rundt på hele bølgen. Tor brillierte med et par forsøk på å flippe og Leif ga bølgen motstand med massive powerhouse sprays, airs og rotasjoner. Med sterk leveranse på både wakeskate og flowrider måtte det bli lokale pokaler til tvillingene Kleppen – fra Bø i Telemark.

Kjøreliste:

Kenneth Eriksson

Otto Tangstad

Torjuss Thomassen

Bjørn Jo Jenssen

Joachim Nyhaugen

Inge Wiig

Frode Sandbech

Ståle Sandbech

Siri Østvold

Jonas Paulsen

Kristoffer Paulsen

Christian Nerdrum

Andre Natland

Tor Gunnar Kleppen

Leif Kleppen

Andreas Møgster

Alexander Walhmann

Mads Hofgård

Daniel Ek

Bjørn Erik Hagen

Publisert 21. august 2007 kl 12.58
Sist oppdatert 21. august 2007 kl 13.34
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen