/ Nyheter

Klatring relanseres

– Formatet er endret og gjort bredere. Dermed får bildene mer plass samtidig som teksten er mer lesbar. Dessuten er forsiden helt redesignet.

Sist oppdatert: 22. oktober 2008 kl 13.32
HØYE MÅL: I nytt format og redesign lanseres i dag Klatring nummer 87!
HØYE MÅL: I nytt format og redesign lanseres i dag Klatring nummer 87!
Lesetid: 3 minutter

Det sier redaktør av Klatring, Dag Hagen.

Bladet er i dag ute med fullstendig ny layout og et litt annet innhold enn tidligere.

– Inne i bladet blir våre faste skribenter presentert med bilde og tekst fortsetter Hagen som understreker at det ikke bare er endringer som preger denne utgaven. I tillegg får du en spekket blekke med bilder og gode historier.

Ras i Trollveggen!

Fylkesgeolog Einar Anda gir en faglig vurdering av Trollveggens rasaktivitet og trekker paralleller til geologien i områdene rundt.

Teknisk klatring, en introduksjon:

Ekspedisjonsklatrer Robert Caspersen gir deg en innføring i grunnprinsippene i hvordan man klatrer teknisk: Stiger, tyngdeoverføring, høydeavansement og jumarering.

Skjoldet på Kjerag

To tapre svensker setter seg som mål å onsighte Skjoldet på Kjerag, gradert 8-. Kjent for stygge runouts og dårlige sikringsmuligheter. Hvordan det gikk? Det gikk, men bare nesten...

Kjæresteklatring

Du har kanskje hørt det på klatrefeltet: To kjærester som kjefter hverandre huden full. Hvorfor gjør de det? Frykt, egoisme og mangel på respekt? I denne saken får du gode råd om hvordan du unngår gråt og tenners gnissel på cragget.

Klassikern

Goksøyra i Eresfjord ved Sunndalsøra var på 80-tallet det Kjerag er nå. En vegg man søkte seg til når Trollveggen ble for mørk og dyster. Vi sjekket ut veggens letteste rute: Norskeruta, med sin fantastiske utsikt og tidvis svært fine klatring.

Mitt møte med klatringen

Dag ”Bobo” Cappelen Papazian, eier og gründer bak Klatreverket forteller om sin start. Han filosoferer over om det var verdt det – alle timene på cragget vurdert mot hva man har fått igjen.

Trango

Legenden om Trango er høyst levende hos klatrere med sin klatrehistoriekunnskap intakt. I 1984 dro fire nordmenn til Pakistan for å klatre verdens vakreste linje. Det klarte de, men to døde på vei ned. I mai 2008 dro fire nye nordmenn nedover for å repetere ruta. Les Stein-Ivar Gravdals velskrevne og gode historie fra turen.

Bohuslän

Kysten fra Bohuslän til Göteborg er stappfull av lave klipper, og buldringen på strekninger har sett stor utvikling de siste årene. Her får du en solid bildereportasje og guide til svenskenes harrybuldring.

Andre ting:

Reportasje fra den første Scandinavian Rock Master ved Risør, stasjguide med ulltøy, intervju med Gisle Andersen, tidligere leder i KONK i Klatreforbundet og intervju med hoppdronningen Anette Sagen som driver med fjellklatring på si. Til slutt har vi våre vanlige sider med Impulser, der vi får med oss det som har skjedd i Klatre-Norge siden siste utgave.

Publisert 22. oktober 2008 kl 13.32
Sist oppdatert 22. oktober 2008 kl 13.32
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen