/ Nyheter

Kjøper UTE og Klatring

Fri Flyt AS overtar magasinene UTE og Klatring fra Cicero Norge. – Vi skal løfte disse titlene og bli landets ledende forlag for sport og friluftsliv, sier redaktør Erlend Sande.

Sist oppdatert: 19. juni 2008 kl 10.56
EKSPANDERER: Fri Flyt AS har nå kjøpt publikasjonene UTE og Klatring.
EKSPANDERER: Fri Flyt AS har nå kjøpt publikasjonene UTE og Klatring.
Lesetid: 3 minutter

Fri Flyt AS utgir fra før magasinene Fri Flyt og Terrengsykkel, og med de to titlene blir det et forlag med 17 ansatte og til sammen 30 årlige magasinutgivelser.

– Disse to titlene er perfekte tillegg for at vi skal kunne vokse videre å oppnå synergier. Vi kan forsikre både ansatte, lesere og annonsører om at det blir full satsing framover, og vi er svært fornøyde med at vi lyktes i å få til en avtale med Cicero Norge, sier Sande.

Magasinene UTE og Klatring utgjorde sammen med Ultrasport satsningen på sport og friluftsliv i Cicero Norge. Ultrasport ble for noen uker siden nedlagt på grunn av manglende resultater. UTE og Klatring har heller ikke gitt pluss i regnskapet, og eieren har den siste tiden sett etter en ny løsning.

– Vi har ingen tryllemedisin, men mener vi har en bra plan for å få disse magasinene til å treffe markedet. For Klatring er det snakk om mindre justeringer. Det er allerede et glimrende redaksjonelt produkt og ledende i sin nisje. Friluftsmagasinet UTE har et kjempestort potensiale, og vi kommer til å ta tydelige grep i både det redaksjonelle produktet og i markedsføringen for at bladet skal nå mange flere lesere.

Dag Hagen fortsetter som redaktør for Klatring, mens Trygve Sunde Kolderup overtar jobben som redaktør for Friluftsmagasinet UTE. Sunde Kolderup er i dag nestkommanderende i bladet Fri Flyt og samtidig prosjektleder for toppturfestivalen High Camp og Fjellfilmfestivalen. 29-åringen har skrevet guideboken Norske Eventyr (Kagge Forlag) og er medforfatter for bestselgeren Toppturer i Norge (Fri Flyt).

– Trygve har gjort en strålende jobb i Fri Flyt og vi er sikre på at han er rette mann for å løfte UTE til å bli det brede, inkluderende og uavhengige bladet norske friluftsfolk ønsker seg. Han er full av ideer og har et stort nettverk som vil komme bladet til gode, sier Sande.

Den planlagte juliutgaven av UTE ble stanset etter at avtalen om eierskifte ble gjort i forrige uke. Klatring og UTE skal komme med henholdsvis tre og to utgaver i resten av 2008, for så å komme seks ganger årlig. Fri Flyt AS vil også bygge opp nettsatninger rundt de to magasinene. I avtalen ligger også rettighetene til titlene Ultrasport og Fjøl Bibelen.

Fri Flyt AS hadde i 2007 en omsetning på 15 millioner kroner. Bladene Fri Flyt og Terrengsykkel er begge blant opplagsvinnerne i norsk magasinverden (se muf.no), og Terrengsykkel fikk nylig magasin- og ukepresseprisen får årets beste fag- / forbrukersak 2007. Nettstedene friflyt.no, terrengsykkel.no og utfor.com er alle ledende i sine nisjer.

Fri Flyt AS står bak en rekke bokutgivelser, blant annet bestselgerne Toppturer i Norge, Skredfare og Førstehjelp på tur og er arrangør av friluftsarrangementene High Camp, Megapark og Fjellfilmfestivalen.

Publisert 19. juni 2008 kl 10.33
Sist oppdatert 19. juni 2008 kl 10.56
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen