/ Nyheter

Forløsningen

Rockefeller sørget for et skred av forløsning hos forventningsfulle vinterfans. Inspirerende filmer rullet gjennom kvelden med brekk av intervjuer med filmskaper Filip Christensen og store stjerner fra kveldens aller største trekkplaster; Push!

Sist oppdatert: 2. oktober 2006 kl 13.24
700 mennesker, og et fullsatt Rockefeller på Fri Flyt Filmtour 2006
700 mennesker, og et fullsatt Rockefeller på Fri Flyt Filmtour 2006
Lesetid: 3 minutter

Vinterens første høydepunkt kom endelig til Rockefeller, da Fri Flyt Filmtour sparket i gang i går. 700 mennesker møtte opp tofast til fest. Det ble gjensyn av gode venner og 3 gode filmer på stort lerret og massiv lyd. Vi kjenner det enda i kroppen.

Knallbra norsk bidrag

Kveldens vert, Endre Løvaas har tatt den unge filmskaper, Filip Christensen under sine vinger og gitt det unge talentet en gyllen sjanse med fast plass på Fri Flyt Film Tour 2006. Welfare var første film ut, og den formidlet tidlig en sterk personlighet i valg av musikk og klippeform. Her var det vennskap og skiglede som sto i fokus. Welfare er en ren norsk jibbefilm basert på knappe ressurser, men resultatet er likevel imponerende. At Filip har en fremtid foran seg, betviler vi ikke. Det var mye å legge i minneboka her, men for å nevne noe som stikker seg ut og understreker Christensen kreative side: Espen Linneruds part ble avkortet p.g.a. skade. På et snedig vis klarte å klippe dette til å bli en fet rap. Videre er det ingen bekymring på Fri Flys kontor på mangel av norske jibbetalenter.

Kvelden skled over på snowboard og Absinthes MORE. Her kunne vi nyte massive parts og legendariske kjører med brettfølelse man sjelden ser maket til. Bergenseren, JP Solbergs part sto godt frem blant et stort knippe av det største av verdens beste brettkjørere. Travis Rice´s part er alene nok til at denne filmen ikke går i glemmeboka med det første. Hugo Harrisson og Eric Hjorleifson, som til daglig ferdes på to planker, fastslo raskt at dette var den beste snowboardfilmen de noen gang hadde sett.

PUSH var neste film på plakaten. Store navn som Eric Hjorleifson, JT Holmes og Hugo Harrisson var fløyet inn for anledningen. JT ga oss en velrettet skjennepreken om bruk av hjelm. Eric fortalte om sin part i filmen og opplevelsen i Sunnmørsalpene, mens Hugo Harrisson kunne fortelle at han var blitt frisk og rask etter en kjedelig kneskade han pådro seg under innspillingen av PUSH. Og det var også mye av dette filmen handlet om. Så og si alle navnene som er med i denne filmen gikk gjennom skader forrige sesong. Alt blir stadig med ekstremt, og noen mener tydeligvis at man må presse seg selv til ytterste konsekvens for å følge med i eliten. For de fleste var dette kveldens store høydepunkt og filmen alle hadde ventet på. Tradisjonelt sett har Matchstick Productions satt standarden på dette emnet og evnet sette spor godt ut i snowboardverdenen også. Variasjonen av storfjell og freestyle er klippet sammen i en stil alle kan forstå og la seg leve inn i. En tildels dokumentarisk fortelling gjør det hele gjennomført til siste detalj. Musikken er alltid et tema hos Matchstick, og stilen var fortsatt den samme. Fra hard til rolig og fengende. Litt av hvert, men noe mer kjent enn vi er vant med fra før. Vi takker for knallsterk inspirasjon før vinteren setter inn, og temperaturene i hovedstaden fortsatt ligger tett oppunder 20 grader, mens vi skriver 1. oktober 2006.

Nå går Fri Flyt Filmtour videre i Norge.

FRI FLYT FILMTOUR

2. okt. Bø Kroa

3. okt. Kristiansand Østsia

4. okt. Stavanger Folken

5. okt. Odda Vertshuset

6. okt. Geilo Lille Blå

9. okt. Bergen Ole Bull Scene

10. okt. Sogndal Meieriet

11. okt. Volda Rokken

12. okt. Ålesund Crazy (tidl. Cruise)

13. okt. Molde Sting

16. okt. Kongsberg Kjeller'n Sportsbar

18. okt. Trondheim Samfundet

19. okt. Lillehammer Bingo'n

23. okt. Tromsø Driv

24. okt. Narvik Telegrafen

25. okt. Bodø HIBO, Aud. 5

Publisert 2. oktober 2006 kl 12.33
Sist oppdatert 2. oktober 2006 kl 13.24
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen