/ Nyheter

Fjellstø kunstutstilling

Henie Onstad kunstsenter tar for seg et tema knyttet til norsk natur som aldri tidligere er belyst i utstillingssammenheng.

Sist oppdatert: 7. februar 2008 kl 14.13
Kåre Tveters Arktisk månenatt kan du se på Henie Onstad fra i dag.
Kåre Tveters Arktisk månenatt kan du se på Henie Onstad fra i dag.
Lesetid: 2 minutter

Mønstringen "Fjellet i norsk kunst" baserer seg på utlån fra flere av landets sentrale museer og samlere, og viser maleri og fotografi fra 1850 frem til i dag.

Utstillingen gir en presentasjon av fjellet slik norske kunstnere har tolket det fra J.C. Dahl og Peder Balke frem til vår egen tid. Helt siden romantikken har norsk kunst vært preget av sin nære tilknytning til det norske landskap, og fjellet har alltid fremstått som et sentralt motiv, tolket forskjellig gjennom årene i henhold til tidenes skiftende formspråk. Utstillingen samler sentrale arbeider fra vår kunsthistorie med kjente og mindre kjente verk av kunstnere som blant annet Peder Balke, Nikolai Astrup, Harald Sohlberg, Theodor Kittelsen, Henrik Sørensen, Arne Ekeland, Anna-Eva Bergman, Marianne Heske og Ørnulf Opdahl.

I samarbeid med Norsk Tindeklubb vil det monteres en klatrevegg for publikum i Studio, og Bærum Kommune inngår som samarbeidspartner med et spesielt prosjekt knyttet opp mot Kolsåstoppen. Som ledd i dette inngår Marianne Heskes verk Light My Fire, en laser- og speilinstallasjon på Kolsåstoppen der fjellet formelig flyttes inn som del av utstillingen på Høvikodden. Utenfor Kunstsenteret vil den interaktive utendørsinstallasjonen Frozen Landscape av Vigdis Storsveen, Christine Istad og Mathilde Gros Viddal vise Kolsås fra en helt annen vinkel.

Utstillingen er initiert av Henie Onstad kunstsenter og utviklet som et samarbeidsprosjekt med Preus Museum. I tillegg har Norsk Tindeklubb bidratt til utviklingen av prosjektet sammen med Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design som har gitt betydelige utlån til utstillingen.

I forbindelse med utstillingen utgir kunstsenteret et større bokverk rundt temaet.

7. FEBRUAR - 4. MAI 2008
STORSALEN

Publisert 7. februar 2008 kl 14.13
Sist oppdatert 7. februar 2008 kl 14.13
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen