/ Nyheter

Five O´Clock News

Som vanlig blir det en litt annen sving på skia når Swedish Posse lager film. Lørdag (17.nov) er det premiere i Oslo. Friflyt.no har tatt en prat med utøver Kaj Zackrisson om Five O´Clock News, som presenterer flere nordmenn enn noen gang.

Sist oppdatert: 17. november 2006 kl 14.07
Kaj Zackrisson gjør seg klar for premiere på Fabrikken 18. november
Kaj Zackrisson gjør seg klar for premiere på Fabrikken 18. november
Lesetid: 3 minutter

Kaj Zackrisson kommer fra den svenske landsbygda Rettvik, og har viet livet sitt til skikjøring. Det første gjennombruddet fikk han i skiercross. I flere år var han blant de beste i verden, men senere lokket naturen Kaj ut av løypa og opp i de urørte fjellvegger, hvor han rask etablerte et navn og status. Ved siden av å jobbe med luemerket KASK, går mye innsats også med til produksjonen av Swedish Posse. Gjennom telefonen bryter den sympatiske tonen til Kaj, med det skogsville rastahåret og hans fryktøse stil ned de stupbratte fjellene.

Du har holdt på noen år og vært med i mange filmer. På hvilken måte skiller Five O´Clock News seg ut for din del?

– Her er jeg er med i hele produksjonen og styrer med alt fra sponsorer, reiser idé og manus. I andre produksjoner er jeg bare med og filmer, så går jeg på kino et halvt år senere og ser filmen.

Hva er det med feelingen dere klarer å generere i filmene deres? Hvordan oppstår den?

– Allerede fra den første filmen vi lagde, så tenkte vi at det ikke bare skulle være rettet mot kjøring, så ble det mer en glad reise-story. Slik har det fortsatt, men de senere årene har vi forstått at seerne ønsker å bli bedre kjent med de ulike karakterene, så denne gangen har vi fått kjørerne til å fortelle mer om sine følelser i fjellet.

Hvorfor er det så mange nordmenn med i Five O´Clock News?

– Det handler om prestasjoner. Nordmennene har blitt bedre og bedre for hvert år. Vi er stolte av å ha de med. De uttrykker en bra glede i fjellet.

Skistjernene Kaj Zackrisson, Sverre Liliequist og Jon Örarbäck ble omtalt som The Swedish Posse, etter stadige topp plasseringer i frikjøringskonkurranser verden over. I årets film fra Swedish Posse viser de spektakulær kjøring fra bl.a Libanon, Alaska, Canada, Sverige og Norge. De har dessuten med seg norske Stian Hagen, Magnus Tveito, Åsmund Thorsen og Andreas Håtveit i filmen som har fått god mottakelse etter visninger i Sverige.

Er det noe du vil trekke frem fra årets film?

– Andreas Håtveit har en sykt bra sekvens, synes jeg. Han er så lett på foten. Det ser ut som han danser. Også har knallbra skogskjøring med Magnus Tveito og Åsmund Thorsen. Og Stian er med før første gangen med fet storfjellskjøring i Canada.

– Jerk Looman har filmet og produsert filmen. Det er han som holder sammen hele Swedish Possse. Han satser alt han har på denne filmen og det er en utrolig innsatsvilje. Jerk drar et hestelass for oss andre. Five O´Clock News er den femte filmen nå, avslutter Kaj.

Skifest med Norgespremiere og liveband på Fabrikken

Gladfilmen fra svenskene norgespremiere på ”Five o´clock news”, Fabrikken på Grunerløkka, lørdag den 18. november. Dørene åpnes kl 20.00.

Svenskene er gira på fest i Oslo, og tar med seg de norske kjørerne for en skikkelig markering i Oslo sentrum. De har også invitert sitt favorittband All that and a bag of chips, som har spor på soundtracket i filmen. De spiller dessuten opp til fest med en minikonsert etter filmen.

Billetter kan forhåndskjøpes hos Anton Sport, eller kjøpes i døra. CC 50,-

Aldersgrense 18 år.

Anton Sport og Swedish Posse i samarbeid med Gore og Fri Flyt ønsker velkommen til en skikkelig fest på Fabrikken.

Publisert 9. november 2006 kl 12.22
Sist oppdatert 17. november 2006 kl 14.07
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen