/ Nyheter

Filmturneen ruller i gang!

Turneplanen for Fri Flyt Film Tour 2007 er klar med tre knallsterke filmer på menyen. Turneen feirer 10 år denne høsten, noe som skal markeres med en skikkelig feiring på Rockefeller, lørdag 6. oktober.

Sist oppdatert: 10. september 2007 kl 22.26
Pep Fujas gjør seg klar for Filmtour 2007. Foto: Christian Pondella
Pep Fujas gjør seg klar for Filmtour 2007. Foto: Christian Pondella
Lesetid: 3 minutter

Det hele startet i 1998, da trønderne Trond Aalde og Endre Løvaas spredte det glade budskap over hele landet med Warren Miller-filmen "Freeriders". Siden har den årlige filmturneen vokst seg til å bli et av de aller sikreste bevisene på at snøen og vintersesongen er rett rundt hjørnet. I år feirer filmturneen 10 år, og det skal selvsagt markeres med brask og bram. Premieren på Rockefeller er flyttet fra søndag tll lørdag, nettopp for å lage en helaftens festkveld for ski- og brettfolket.

– Foruten knallsterke filmer, og en aldri så liten kavalkade-film fra de 10 årene, så blir det live-opptreden med det hysterisk morsomme bandet The Apache Dænsers. DJ Herkules sørger ellers for en stødig rytmefot til langt på natt. I år blir også den tilstøtende Loungen tatt i bruk, med 20-års grense, forteller turnesjef Endre Løvaas.

Tradisjonen tro får vi vel hilse på noen kjente kjørere også?

– Selvsagt har vi hentet inn en og annen superstjerne til premieren i år også, men hvem som kommer forblir en hemmelighet inntil videre.

– Hvilke filmer står på plakaten?

– Helnorske Field Productions og filmen "Magic Moves" åpner showet, og i år har Field inkludert en god del storfjellskjøring. Jeg har fått sniktittet litt på filmen, og den er bare knallbra! Ellers så sørger Absinthe Films for å levere varene som alltid på snowboardfronten, med sin "Optimistic?". Til slutt er det Matchstick Productions og "Seven Sunny Days", som en verdig avslutning på filmdelen.

– Hva med pray-for-snow-parties?

– Det ligger an for feiring på flere av visningsstedene, og for å skape litt ekstra god stemning, så er oppfordres publikum til å kle seg ut i sine beste eller morsomste ski- eller snowboardkostymer. Vi har fantastiske premier fra våre samarbeidspartnere som skal trekkes ut, enten for beste kostyme eller på billetten. Det blir pray-for-snow-parties i Oslo, Bø, Stavanger, Bergen, Sogndal, Volda, Trondheim, Tromsø og Lillehammer, så det er bare å lete frem artige plagg på loftet.

Billettene til premieren og jubileumsfesten kl 20 på Rockefeller lørdag 6. oktober er nå lagt ut for salg hos billettservice.no. I tillegg vil det bli solgt et fåtall billetter hos Helly Hansen Brand Store i Bogstadveien 21 fra og med mandag 17.september. Rockefeller blir stappfullt til denne jubileumsfesten, så det er nok lønnsomt å skaffe seg billett i god tid. Er det fullt, så er det fullt.

For de som er under 18 år, blir det arrangert en visning med fri aldersgrense kl 16 samme dag, med billettsalg i døra.

Komplett turneplan og mer informasjon finner du på www.filmtour.no

Publisert 10. september 2007 kl 22.20
Sist oppdatert 10. september 2007 kl 22.26
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen