/ Nyheter

Filmkonkurransen er på nett

Fri Flyt avviklet nylig sin femte Filmkonkurranse. Denne gangen var bidragene fler og bedre enn noen gang. Over 20 filmer ble vurdert av juryen. Morten Gjerstad, med sin sekvens fra snowkitefilmen, Entropy var en suveren vinner. SE DE BESTE BIDRAGENE HER!

Sist oppdatert: 28. september 2006 kl 12.47
Morten Gjerstad ser frem til premiere av Entropy på Frogner kino 19. oktober.
Morten Gjerstad ser frem til premiere av Entropy på Frogner kino 19. oktober.
Lesetid: 3 minutter

Filmene finner du på høyre side under "EKSTERNLINK"

1. ENTROPY (Morten Gjerstad)

Entropy er en suveren vinner. Fotograferingen var svært gjennomarbeidet og profesjonell. Det var variert kjøring og mange overraskende kameravinkler. Vi fikk se snøkiting på en måte vi ikke har sett før. Samtidig mener juryen at filmen ville vært enda bedre dersom kiteren, Bjørn Kaupang hadde blitt presentert tydeligere i filmen.

I samarbeid med Fri Flyt, vil Entropy ha premiere i Full HD kvalitet på Frogner kino 19. oktober klokken 20.00.

(www.snowkitefilm.com)

2. MONKEY STYLE PRODUCTION (Aleksander Neely)

Juryen synes filmen formidler en herlig stemning til en livlig og ung vennegjeng fra Skjetten bestående av Aleksander Neely, Alexander Eid og Patrik Backsæther. Det varierende nivå på kjøringen i filmen, men med selvironi og humor ble dette samtidig en av styrkene til filmen. Orginale kameravinkler og fine bilder gjør at juryen ser fram til framtidige bidrag fra Monkey Style Procuction (www.monkeystylepro.tk)

3. ALAGNA (Asbjørn Berge)

Dette var et av totalt tre bidrag fra det italienske skistedet Alagna i årets filmkonkurranse. Filmen viser blant annet et mislykket toppturforsøk av en urutinert gjeng. Den klarer å formidle en nær og tett ekspedisjonsfølelse som gjør at filmen framstår spennende og dramatisk. Det var riktignok noen hull i historien om toppturforsøket, men samtidig synes juryen at helheten i historien kommer fram på en fin måte.

4. STEETCLIMB (Inge Wegge)

Filmen viser utøvelse av parkour på en måte som sjarmerte store deler av juryen. Filmen skilte seg ut på en positivt måte fra de øvrige bidragene i konkurransen, men ujevnt nivå på filming og prestasjon gjorde at filmen ikke når høyre opp.

5. BUSS OG BANE / Mikkel – Røkla (Harald Østgaard Lund)

Dette var bidraget som splittet juryen mest. Østgaard Lund, som tidligere har regissert lavbudsjettfilmen ”Halveis til Haugesund” har filmet Mikkel Dahl Lund på jakt etter pudder i Oslo med t-banen som heis. Håndholdt kameraføring og pussige kunstpauser ga juryen en merkelig ”norsk-film / Wam&Vennerød-følelse”. Filmen ga samtidig juryen store forhåpninger om en ny snørik Oslovinter. Elsk den eller hat den – det var i hvert fall det de forskjellige juryemedlemmene gjorde.

6. THE RIO BRAVO EXPEDITION 2006 / Benjamin Hjort

Benjamin Hjort leverte konkurransen mest gjennomførte dokumentariske bidrag. Filmen om padleekspedisjonen i Chile viser fine bilder og Benjamin forsøker å komme tett på ekspedisjonsdeltagene for å formidle historien. Benjamin er en svært dyktig padler og klarer dermed å fange de beste øyeblikkene i elva med kamera, både fra sin egen kajakk og fra land. Samtidig mener juryen at han ikke klarer å fortelle helt hva ekspedisjonspadling handler om. Filmen er en del av et større prosjekt Benjamin jobber med, og vi gleder oss til å se resten.

(www.hjortmedia.com)

Publisert 28. september 2006 kl 10.35
Sist oppdatert 28. september 2006 kl 12.47
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen