/ Nyheter

Filmanmeldelse: Lost and Found

Det er vanskelig å sette fingeren på, men det er noe eget ved Teton Gravity Research.

Sist oppdatert: 7. november 2007 kl 14.11
Vil du ha bratt terreng med fete linjer? Velg Teton.
Vil du ha bratt terreng med fete linjer? Velg Teton.
Lesetid: 2 minutter

I tillegg til filmanmeldelsene Fri Flyt trykker i bladet, presenterer vi også Andreas Ambles anmeldelser på nett. Amble (24) er oppvokst på Dombås med twintipski på bena, og er en av Fri Flyts desiderte eksperter innen snøkultur.

Følelsen av at Tetons filmer er litt annerledes har ligget der helt siden jeg så ”the Realm” med småungene Tanner Hall og CR Johnson i parken. De kjørte ski som udyr, og frikjøringen fikk åpnet mine øyne for den slags.

Mulig det er den nesten fanatiske holdningen fra amerikanernes Jackson Hole som skinner igjennom, for pokker som det kjøres i denne filmen. Og for all del, til tross for litt jibbing, er dette en frikjøringsfilm! Det er bratte, stygge og eksponerte linjer som får gjennomgå. TGR kjennetegnes med dyp, dyp pudder akkompagnert av amerikansk ska-musikk.

I år, som i fjor, er det Ian McIntosh som begynner underholdningen. Han kjører like hensynløst brutalt som i Lost and Found som i fjorårets Anomaly. Og så kommer plutselig den fremdeles lille Kye Peterson opp og kjører som en stor mann! Denne vinteren må ha vært helt utrolig for Kye. Han stiller med mange gode parter i flere profilerte filmer i vinter. Må ellers trekke frem Sweet protections kjører Dana Flahr og Sage Cattabriga-Alosa sine parter. I tillegg får vi et hjertelig gjensyn med Jeremy Nobis. Listen fortsetter med Seth Morrison, Candide Thovex, Dash Longe, Chris Collins, Dylan Hood osv.

TGR er rett på sak, uten noe ekstra. De bruker ikke vinteren på å sette opp utallige lyskastere på streetrails, og begrenser bruken av park. De holder til i bratt terreng og kjører hovedsaklig fete linjer! Godt er det for dette er steinbra frikjøring! Derimot kan TGR gjøre redigeringen mye mer spennende og de kan heve kvaliteten på filmingen noen hakk. Musikken har vi også hørt før, og disse tre momentene skal TGR passe seg for. Lost and Found er et hakk under fjorårets film, men likevel god underholdning!

Karakter: 5

Se trailer på Teton Gravity Lost and Found

Publisert 7. november 2007 kl 09.20
Sist oppdatert 7. november 2007 kl 14.11
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen