/ Nyheter

Elektrisk på Kabel NM

Det var sol, stemning og høyt nivå på kjøringen. Årets Norgesmesterskap i Kabel Wakeboard ble avholdt på Norsjø Ferieland i Telemark i helgen. Tilsammen var det 70 påmeldte til arrangementet, og hele 45 deltakere var klare for å kjempe om norgesmestertitlene.

Sist oppdatert: 12. september 2007 kl 09.14
Det ble i år som i fjor - Flekkefjordingen Thomas Nuland stakk av med seieren i herreklassen
Det ble i år som i fjor - Flekkefjordingen Thomas Nuland stakk av med seieren i herreklassen
Lesetid: 6 minutter

Sammen med Norsjø Wakeboardklubb, hadde kiter og ballongmann Daniel Hallanger gjort en stor innsats for at kabelentusiaster fra hele Norge kunne komme og konkurrere i det fine været.

Norsjø Wakeboardklubb satset stort på arrangementet og hadde hentet den profesjonelle kabelkjøreren Daniel Fetz fra Østerrike for å dømme. Sammen med wakeboarder Trond Andersen og wakeskater Tom Andersen dømte de etter årets nye internasjonale regler. I en kabelkonkurranse får hver kjører to run, men det er nemlig ikke lenger poengsummen for de to runene sammenlagt som gjelder. Nytt i år er at det er det beste av de to runene som gir eneste uttelling. Dette betyr at et fall kan utgjøre en stor forskjell på poengsummen og dette endrer taktikken til kjørerne. Nivået blant kjørene ble likevel ikke lavere av den grunn. Man kunne se mye bra kjøring og showfaktoren var stor. Publikum koste seg i sola, for høye inverttriks, stilig sliding, rotasjoner over kickeren og pushing av nye triks var å se på banen hele helgen!

Harde elementer

Med kveldsolen skinnende over det blikkstille vannet, var det fredag kveld duket for Kicker og Slider konkurranse. I kvinneklassen var det fem påmeldte jenter. Nivået har hevet seg betraktelig i løpet av sommeren. Storfavoritten var alpinsten Hedda Berntsen. Hun startet å kjøre i år, men med en leid hybel i Bø har hun tilbrakt mye tid på kabelen og det syntes på kjøringen. Hun var en soleklar vinner med frontflip på kickeren og stålsikker sliding over den nye nessie kickeren (også kalt hvalen..) Hedda ble fulgt av lokale Ellinor Pedersen som gjorde en fin scare crow over den lille kickeren.

Natten senket seg fort og da herreklassen omsider kom i gang utpå kveldinga var solen forsvunnet bak fjellene. Derfor fikk kjørerne bare et run til å vise hva de var gode for i stedet for to. Desto større gutsing ble det på den første og eneste runet kjørerne hadde. Nivået var høyt, men for noen gikk det galt med knall og fall. Wakeboardbrødrene Aabøe var blant favorittene, men både Jon og Jørn Simen falt tidlig i runet og havnet derfor langt nede på resultatlistene. Tønsberggutten og wakeboarder Magnus Bettum er derimot alltid stødig på slidingen og ble en soleklar vinner. Med sin Indy glide over kickeren skuffer han aldri dommerne. På 2. plass kom skikjører Cato Lægreid. Han startet å kjøre kabel i år og var naturlig nok strålende fornøyd med sin plassering!

Lørdag morgen våknet vi opp til strålende sol og bikinivær. Stemningen var på topp og nå skulle norgesmesterne kåres. Med de nye konkurransereglene kunne man merke at kjørerne var spente. Kun et fall kunne skille vinner fra taper. Formiddagen startet med innledende runder. Da disse var unnagjort, sto frikjøring og trening for deltakerne på programmet. Først ut i finalene var de yngste deltakerne. Rekrutteringen til sporten er stor, og i år var det ni juniorgutter og fem juniorjenter som var med. Nivået og alderen blant juniorene varierte, men flere viser allerede nå et veldig høyt nivå! Blant guttene var det Marius Sigvartsen som vant med. Mens Line Tengestal stakk av med seieren i jenteklassen.

Gamle heltinner og kite-dominans

Etter juniorene var Åpen klasse for kvinner i gang. Alle de fem deltakerne kom automatisk videre fra første runde. Etter innledende runde var det kiteren Nina Foerster som ledet, tett fulgt av Hedda Berntsen og Dina Treland. Stemningen var til å ta og føle på. Nivået blant jentene blir stadig høyere og det gjaldt å konsentrere seg og pushe noen grenser. Dina viste nok en gang at hun har stålkontroll over obsticalsene med fin sliding over A-framen og scarecrow over kickeren. Katrine Røed har beholdt spensten fra sine yngre dager som aktiv stuper og gaper det som kan gappes på banen. Hedda har kommet inn i sporten med racerfart og pusher nivået blant jentene høyere. Med solid sliding over nessien og scare crow over kickeren imponerte hun dommerne. Mye erfaring fra kiting ga derimot Nina Foerster en fordel. Hun var eneste jenta som gjorde invert triks under konkurransen. Det var tett mellom Hedda og Nina i teten, men Nina fikk god uttelling for railyene og stakk av med seieren.

Høyt nivå og ny tittel til Nuland

I Åpen klasse for menn var konkurransen hard og nivået skyhøyt. Etter de innledende rundene var ni deltakere plukket ut til finalen. Flere hevdet seg i teten. Arrangør Daniel Hallanger tok en pause fra jobben som dagens speaker og gjorde et solid førsterun med fine sbends, 360 over fun boksen og frontside to backside boardslide over A-framen. Dessverre falt han på en stilig 360 over A-framen på siste run og havnet til slutt på en 3. plass. Kiter Tom Rune Jarandsen viste også publikum et solid nivå med høye s-bends, og endte på en 6. plass. Vinner av fredagens Kicker og Sliderkonkurranse Magnus Bettum, satte fine sbends to blind og kom på en 4.plass. Flekkefjordgutta gir kjørerne fra Norsjø stor konkurranse. Stian Nulan viste frem et stort reportear av triks og havnet på 5.plass. Andreplassen gikk til Øystein Dyrelie. Han er kjent for sine skyhøye raileys, men i konkurransen glimtet han til med back mobe. Han er også en god railer og slidet hele flatbaren lett som en lek. Dessverre overroterte han på en dobbel sbend i sitt andre run og kom derfor på en god andre plass. Det var tett i teten, men Flekkefjordkjører Thomas Nuland vant over Øystein. Med sine backrolls to blind med grab, frontflip to blind og roll to revert imponerte han tilskuerne og dommerne. Thomas er kjent for å rekke mange inverttriks på en runde, og hyppigheten av inverttriks var imponerende stor!

Den vellykkede konkurransedagen ble avsluttet med middag, premieutdeling og en velfortjent fest med lokalband fra Bø og låvedans til langt ut i de sene nattetimer. En perfekt avslutning av kabelsesongen!

RESULTATER KABEL NM 2007

Jr. Boys

Marius Sigvartsen 76

August Sukken Andersen 64

Espen Garås 74

Jr. Girls

Line Tengestal 84

Susanne Nuland 70

Nora Sukken Andersen 56

Open Men

Thomas Nuland 89

Øystein Dyrlie 83

Daniel Hallanger 71

Magnus Bettum 61

Stian Nuland 60

Tom Rune Jarandsen 53

Martin Aune 49

Kenneth Erikson 45

Cato Lægreid 37

Open Ladies

Nina Foerster 82

Hedda Berntsen 73

Dina Treland 62

Katrine Røed 41

Ellinor P. Pedersen 36

Publisert 12. september 2007 kl 08.37
Sist oppdatert 12. september 2007 kl 09.14
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen