/ Nyheter

Ekstremsportveko finner tonen

Ekstremsportveko er 10 år og profilen på årets musikkfestival kan sammenfattes som et stort punky-reggae-party. De tre hovedartistene er fra Jamaica, men det blir også reggae fra Island, Sverige og Norge.

Sist oppdatert: 11. april 2007 kl 14.13
Beenie Man kommer også til Ekstremsportveko 2007.
Beenie Man kommer også til Ekstremsportveko 2007.
Lesetid: 3 minutter

Låten ”Punky Reggae Party” av Bob Marley er 30 år i år. Den kom til etter inspirasjon fra dj`en Don Letts som spilte reggae på klubben Covent Garden i London før og etter konserter med band som Generation X og The Clash. Sly Dunbar spilte trommer på singelen og han kommer til Voss sammen med trommisen Robbie Shakespeare og vokalisten Bitty McLean (UK). Sly & Robbie (JAM)) er verdens mest brukte rytmeseksjon i platestudioer siden midten på 70-tallet og de skal ha vært med på over 200 000 låter på plate. De senere år har de stått bak suksessen til reggae-artister som Matisyahu og Sinead O`Connor (!), men har også spillt med artister som: Grace Jones, Bob Dylan og Mick Jagger. I vår kommer de ut med en plate på plateselskapet sitt Taxi sammen med Horace Andy (JAM) som de også skal dele scene med denne siste dagen i juni. Horace Andy har holdt det gående som reggaeartist siden 1967, men er mest kjent for å ha vært med på alle Massive Attack sine album og turnéer. Til Voss har han nå med seg Dub Asante Band (UK). Vi har blitt forespeilet at Sly & Robbie skal gjøre i hvertfall en låt med Horace Andy.

Reggaescenen på Jamaica produserer fremdeles store artister som gjør det godt nasjonalt og internasjonalt. Fredag 29. juni blir det besøk av Beenie Man, som har hatt over 50 nr.1 hits på Jamaica, solgt til multiplatinum, fått Grammy og når han utroper seg selv til ”King of Dancehall” så er det ingen som hever øyenbrynet. Karibisk dancehall blir det også fra Mira Craig på Voss, der vi får høre låter fra hennes nye album Tribal Dreams.

Torsdag 28. juni blir punky når Fat Mike fra skatepunkbandet NOFX har med seg folk fra Foo Fighthers og Lagwagon i Me First & The Gimme Gimmes. Bandet kom ut med platen ”Love Their Country” i høst der de spiller country låter i pønkrockversjon. Låter som ”Jolene”, ”Ghost Riders in the Sky” og ”On the Road Again” får alle med seg ett riff fra en kjent pønklåt.

”Alt kan repeteres” het siste plata Jokke hadde med Valentinerne før han fikk med seg Tourettes. Valentourettes er det første bandet ut på Ekstremsportveko og er folk fra Valentinerne og Tourettes. I Fraktgodsen blir det konsert samme kveld med det kanadiske bandet NoMeansNo som har holdt det gående siden 1979 med kompleks pønk. Samme sted fredag 29. juni skal Svenska Akademien toppe Mira Craig og Beenie Man med sin skånske reggae. De har blitt nominert til årets liveband av svensk P3 og kommer ut med albumet ”Gör det endå!” en måned før.

Etter Sly & Robbie og Horace Andy, lørdag 30. juni kommer Hjalmar fra Island på scenen. Islandske reggaeband er sjeldene og kan sies å være det mest eksotiske bandet som kommer. Likevel, bandet som også synger på islandsk ble kåret til årets nykommer og årets rockband på Island i 2005. Ellers kan vi nevne at vi får besøk av Theodor Babeuf fra Voss, Raggabalder Riddim Rebels, Definition of ILL Soundsystem show og Nico D w/ Admiral P and Daniel Lion of Manifest Sound.

Publisert 11. april 2007 kl 12.57
Sist oppdatert 11. april 2007 kl 14.13
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen