/ Nyheter

Campingsesongen i gang!

Høy sosialfaktor. Høy solfaktor. Dette er sommeren du ikke skal kjede deg. Neste uke begynner campene i Norge. Surf eller snø - et land av muligheter.

Sist oppdatert: 21. juni 2007 kl 10.15
Det er sommer og høytid for alle glade campere. Foto: Frode Sandbech
Det er sommer og høytid for alle glade campere. Foto: Frode Sandbech
Lesetid: 5 minutter

– Interessen for sommercampene er så stor at vi i år lager egen jentecamp, sier Jørn Sønsterud-bråten i Fagre Stryn Aktivitetsselskap, som står bak Roxy Camp og Quiksilver Snow Camp på Stryn.

Ski eller brett, med egne instruktører. Teltliv, gode venner, nye venner, masse alternative aktiviteter. Camplivet ved Stryn Sommerski og Folgefonn Sommerskisenter trekker stadig flere vekk fra bysommeren. Og jentene har aldri hatt flere tilbud.

– Det ligger litt i tiden. Mange jenter er blitt virkelig gode, mens andre kanskje ikke får utfoldet seg fullt sammen med guttegjenger, sier Sønsterudbråten.

Jentene bak PowderPuffGirls inviterer også til strynesommer.

– Vår camp blir en uke fylt til randen med snowboard, skating, surfing, kurs og workshops, opplyser Venke Sortland, som har vært med å spikre ukeprogrammet. Prosjektleder Jeanette Healy ønsker alle engasjerte snowboardjenter over 18 velkommen.

– Målet er at jentene skal returnere til sitt lokalmiljø klare for å engasjere seg, sier hun.

Til Folgefonna er det ventet 350 ungdommer pluss 100 ski- og brettproffer i juni og juli.

– Påmeldinger renner inn. Den første campen ble fulltegnet tidlig, sier Pål Bentsrud i Folgefonna Ski og Snowboard Camp.

Også han har merket pågangen fra jenter. Derfor er den tredje uken omdøpt til Girlweek, uten at gutta stenges ute av den grunn.

FOLGEFONNA :::::::::::::::::::::::::::::

Folgefonna Snowboard Camp

25.-30. juni, 2.-7. juli, 9.-14. juli

SIDEN 1995: Den legendariske sommersnø-campen på Fonna, som arrangeres for 12. året på rad, med deltakere fra 13 til 20 år. Fokusert på parkkjøring i nyfriserte elementer laget av den amerikanske parkshaperen Geoff Bostwick. Diverse aktivitetstilbud utenom bresnøen, som skaterampe, wakeboard, vannski, windsurf (på innsjø ved campen) og motocross. Telt-/hytteliv ved Espeland Overnatting. NB: Camp nummer to er pro-week, med besøk av teamkjørerne fra Nitro og Atomic

Nett: Sjekk folgefonna.no

Folgefonna Ski Camp

25.-30. juni, 2.-7. juli, 9.-14. juli

JIBBETREFF: Etter noen års brettcamp kom skicampene på Folgefonna, som følger samme datoer og opplegg som snowboardcampene. Deltakerne bor om hverandre, og opplegget er helt parallelt med brettcampen. NB: Camp nummer to er pro-week, med besøk av teamskikjørerne fra Atomic. Se ellers info over.

Nett: Sjekk folgefonna.no

JUVASS :::::::::::::::::::::::::::::

KiddyCamp Summer

24.-29. juni, 1.-6. juli, 8.-13. juli

HELE FAMILIEN: La oss si du har barn. La oss si at du har to, og litegranne lyst til å ta noen svinger på myk bresnø, bryte deg på en rail.

KiddyCamp går inn i sin sjette campsommer på Galdhøpiggen Sommerskisenter, med ukessaml-

inger for hele familien. Tilpasset barn fra 5 til 15 år, med instruksjon for ulike nivåer, også med egne foreldregrupper! Masse tilleggsprogram med skate, trampoline etc. Overnatting på Bøverdalen Vandrehjem.

Nett: Sjekk kiddycamp.no/summer

STRYN :::::::::::::::::::::::::::::

Quiksilver Snow Camp

24.-29 juni, 1.-6. juli, 8.-13. juli

FJERDE GANG: For fjerde året på rad arrang-eres campene for ski- og brettentusiaster på

alle nivåer. Med instruktører og diverse tilleggs-aktiviteter som klatring, skate, trampoline, stup/ svømmehall, fotbal og yoga. Overnatting på Stryn camping.

Nett: Sjekk quiksilvercamp.no

PowderPuffGirls Nordic Summer Camp

25. juni - 1. juli

LITT ELDRE: Jentecamp for brettkjørere i regi av Snowboardforbundet. For jenter som vil treffe andre engasjerte brettjenter fra 18 år og oppover, og samtidig prøve seg på aktiviteter som skate og surf. Surføktene legges til bølgene på Stad. Diverse kurs, yoga, breakdance, grill og soling. Hytteleie på Folven Camping.

Nett: Sjekk powderpuffgirls.no

Roxy Camp

8.-13. juli

NY JENTECAMP: En nykommer i 2007, med deltakere i alle aldre fra ca 12 år. Roxy Camp er tilpasset både ski- og snowboardkjørere. Her får du instruksjon på ulike nivåer og diverse tilleggsaktiviteter som klatring, stup/svømmehall, fotball og yoga. Overnatting på Stryn camping.

Nett: Sjekk roxycamp.no

STADT :::::::::::::::::::::::::::::

Surf og Yoga Camp

2.-8. juli, 9.-15 juli

FLEKSIBLE DAGER: Jentene regjerer stranden og bølgene disse dagene, og surf- og yogainstruktør Lydia og hennes hjelpere sikrer deltakerne full oppmerksomhet i bølger og på land. For 6000,- får du seks dager med komplett instruksjon i surf og yoga, overnatting og en rekke andre aktiviteter for å fylle de fine sommerkveldtimene. Wakeboard, fridykking, kajakkpadling og strandvolley er blant de alternative aktivitetene. Nedre aldersgrense er 16 år (med bekreftelse fra foresatte), oppad er det ingen aldersbegrensninger.

Nett: Sjekk stadsurfing.com

O´Neill Surfcamp

15.-22. juli, 22.-29. juli, 29. juli-5. august

YTTERST I HAVGAPET: Her er vakkert, vilt og supert for surfing. Været, naturen og bølger fra Atlanterhavet gir utfordringer til deltakerne. Få bedre grunnkunnskaper, forbedre teknikken og lære å tolke bølgene riktig. Ved siden av bølgesurfing blir det aktiviteter som klippestuping, wakeboarding, havfiske og fridykking.

Nett: Sjekk stadsurfing.com

BREVIK :::::::::::::::::::::::::::::

KarmaCamp

30. august til 2. september

GODT FOR KROPP OG SINN: KarmaCamp er en sommerleir for alle glade og lekne mennesker fra 18 år og langt oppover. På Campen har man fri tilgang på aktiviteter som yoga, klatring/buldring, kiting, windsurfing, slakkline, strandvolleyball, jibberelatert stuping, kajakkpadling og andre artige aktiviteter. Målet er at alle deltagerne skal ha det gøy og føle en generell opplevelse av samhold, hygge og god stemning.

Nett: Sjekk karmacamp.no

Publisert 21. juni 2007 kl 10.06
Sist oppdatert 21. juni 2007 kl 10.15
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen