/ Nyheter

Alle gode ting er 3

Søndag snør Rockefeller inne med landets største ski- og snowboardentusiaster. 3 av årets største filmer vises med massiv lyd og glitrende bilder fra vinteren som var. Både norske og internasjonale stjerner kommer for å drysse snøkrystaller over arrangementet.

Sist oppdatert: 27. september 2006 kl 14.12
Ingen kommer utenom Fri Flyt Filmtour. Hele 17 stopp blir det i år.
Ingen kommer utenom Fri Flyt Filmtour. Hele 17 stopp blir det i år.
Lesetid: 4 minutter

Premieren på Rockefeller 1. oktober er første av 17 stopp. Dette er like mye en fest som filmvisning. I løpet av søndag fylles Rockefeller to ganger for å oppleve premieren av 3 banebrytende ski- og snowboardfilmer. Filip Christensen fra Lørenskog er aktuell med sin WELFARE. Han er 18 år og allerede vunnet priser på tidligere produksjoner. Filmen er et helnorsk prosjekt, der Norges fremste, unge frestylekjørere på ski er med.

STJERNEBESØK

Filmopptak i Sunnmørsalpene med superstjerner på ski. Amerikanske Matchstick Productions har vært i Norge, og kjørerne Eric Hjorleifson og Hugo Harrison kommer til premieren på "PUSH", og vil fortelle om livet som skikjørere, filminnspilling og svare på spørsmål fra publikum. Hugo vil dessuten bli med Fri Flyt videre til Bø, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

På lørdag 30.september kan du møte både Hugo og Eric på Helly Hansen Brand Store i Bogstadveien kl 14:00, og få personlig signerte postere. Der får du også kjøpt billetter til 20-forestillingen på Rockefeller.

HER ER LITT OM FILMENE

PUSH (Matchstick Productions]

Verdens mestselgende skifilmselskap, Matchstick Productions (MSP), presenterer "Push". Filmen tar oss med rundt i verden med enestående filming og kjøring fra noen av verdens beste utøvere, fanget av bransjens skarpeste filmfotografer. "Push" byr på enestående frikjøring i verdens beste terrengparker og fjellområder, og leder an i jakten på de ultimate linjene i store fjell. Dette er resultatet av hva 15 av de råeste skikjørere som finnes gjorde under sitt livs vintersesong.

Kjørere: Shane McConkey, Mark Abma, Eric Hjorleifson, Simon Dumont, Sammy Carlson, Ingrid Backstrom, Sarah Burke, Hugo Harrisson, Rory Bushfield, Pep Fujas, Eric Hjorleifson, Eric Pollard med flere.

www.mspfilms.com

MORE (Absinthe Films)

Internasjonal brettfilm med Jan Petter Solberg i stjernerolle. Bergenseren Jan Petter Solberg pendler mellom surfebølgene på Hawaii og de beste løssnøstedene i verden. Nå får publikum over hele landet se han i storfilmen "More" fra Absinthe Films.

Nok en gang heves standarden i snowboarding Tittelen markerer starten på en ny æra for Absinthe Films, ved at de nå også dokumenterer den urbane siden av snowboarding, i tillegg til å være nyskapende på andre områder. Blant annet vil revolusjonerende kameraføring gi seerne en helt ny opplevelse, da vi er tettere på kjøringen enn noensinne. Den tekniske magien, de gode øyeblikkene, den dype puddersnøen og de enorme hoppene er typisk for Absinthe sine filmer. Alt dette, sammen med et enestående soundtrack, vil få alle til å skrike etter... ja, nettopp: More!

Kjørere: Travis Rice, Nicolas Müller, Marc Frank Montoya, Gigi Rüf, Mikey Leblanc, Wolle Nyvelt, Jonaven Moore, EC, Chris Coulter, Jan Petter Solberg, Kurt Wastell, Justin Bennee, Nicolas Droz, Matt Beardmore.

http://absinthe-films.com/

WELFARE (Field Productions)

"Welfare" er en helnorsk jibbefilm i internasjonal toppklasse! Field Productions har samlet de beste twintip-kjørerne i landet og produsert en knallsterk filmproduksjon av internasjonal klasse. Det 18 år gamle stortalentet innen filmproduksjon, Filip Christensen, har allerede vunnet flere prestisjetunge filmkonkurranser, og med "Welfare" beviser Field Productions at de kan lage filmer i verdensklasse, selv med et budsjett basert på flaskepant og konfirmasjonspenger. Utrolig godt filmet og redigert,

Filmet i: Sveits, USA , Norge og Finland.

Kjørere: Christopher Frankum, PK Hunder, Espen Linnerud, Even Sigstad, Mille Windfeldt, Lasse Nyhaugen, Jørgen Platou Willumsen, Stian Bødtker Berentsen, Henrik Lampert m.fl.

www.fieldproductions.com

BAKGRUNN FOR FRI FLYT FILMTOUR

Den første Ski Film Tour gikk i av stabelen i 1998 og ble en umiddelbar suksess. Siden har konseptet blitt bearbeidet noe på innhold, men befinner seg fortsatt innenfor den samme rammen: Å bringe inspirasjon foran vinteren ut til folket gjennom gode filmer. Siden 2004 har filmturneen vært under Fri Flyt-paraplyen, noe som har gitt konseptet et ytterligere kvalitetsløft. Turneen har som formål å være landsdekkende i størst mulig grad, og sørge for vinterlig inspirasjon foran store lerreter til et stort og trofast publikum.

For premieren på Rockefeller blir det to forestillinger, en kl. 16.00 med fri aldersgrense og en kl. 20.00 med 18 års grense.

VISNINGER

Søndag 01.okt. Oslo Rockefeller 16:00+20:00

Mandag 02.okt. Bø Kroa 19:00

Tirsdag 03.okt. Kristiansand Østsia 19:00

Onsdag 04.okt. Stavanger Folken 19:00

Torsdag 05.okt. Odda Vertshuset 19:00

Fredag 06.okt. Geilo Lille Blå 20:00

Mandag 09.okt. Bergen Ole Bull Scene 17:00+20:00

Tirsdag 10.okt. Sogndal Meieriet 19:00

Onsdag 11.okt. Volda Rokken 19:00

Torsdag 12.okt. Ålesund Crazy (tidl.Cruise) 19:00

Fredag 13.okt. Molde Sting 19:00

Mandag 16.okt. Kongsberg Kjeller´n Sportsbar 19:00

Onsdag 18.okt. Trondheim Samfundet 19:00

Torsdag 19.okt. Lillehammer Bingo´n 19:00

Mandag 23.okt. Tromsø Driv 19:00

Tirsdag 24.okt. Narvik Telegrafen 19:00

Onsdag 25.okt. Bodø HIBO, Aud.5 19:00

FORSALGSTEDER

Oslo: Helly Hansen Brandstore, Bogstadvn.

Bergen: Platou Sport

Trondheim: Sport Extreme, Lade

Publisert 27. september 2006 kl 09.42
Sist oppdatert 27. september 2006 kl 14.12
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen