Slik ble forsiden til

Fotograf Vegard Breie er ikke redd for å eksperimentere med fotoapparatet. Se og les mer om hvordan coveret av Andreas Håtveit ble til.

Sist oppdatert: 27. desember 2010 kl 09.49
SLUTTRESULTATET: Coveret av Fri Flyt 77 er en hyllest til fotonerder.
SLUTTRESULTATET: Coveret av Fri Flyt 77 er en hyllest til fotonerder.
Lesetid: 2 minutter

– Å skyte covers på bestilling er ikke alltid like lett. Samtidig skulle en jo tro at et blad som Fri Flyt hadde haugevis av alternativer å velge i og at det virkelig ikke er nødvendig å reise ut for å ta konkrete framsider. Vi liker jo ofte å tenke at de beste bildene som havner på framsiden er fra «den magiske turen», eller fra noe annet stort som har skjedd i løpet av forrige vintersesongen. Slik er det jo og. Personlig har jeg jo sikkert hundrevis av favorittbilder fra forrige vinter. Over halvparten av dem ser jo aldri trykken en gang! forteller Vegard Breie.

 

– Men framsider er spesielle. Det er de som skal gjøre at bladet syns i bladhyllene. Du skal feste øynene på akkurat DET bladet, og ville plukke det opp. Derfor er det en del regler som spiller inn. Regler basert på underbevisstheten til oss mennesker. Ting som sterke kontraster, bra utøverprestasjon, ryddighet osv. Som om ikke det er nok spiller underbevisstheten inn for at du skal ville bla videre. Det er for eksempel en fordel om utøveren er vendt mot høyre, fordi leseretningen går mot høyre. En annen vel så viktig faktor er at framsiden bør ha en sammenheng med noe av innsiden av bladet. Og da helst en av hovedsakene. En av de norske sakene med utøvere vi kjenner til er jo en fordel.

I dette tilfellet Andreas Håtveit og Skibyen, fortsetter Breie.

 

– Da telefonen fra Fri Flyt-kontoret ringte og sa det var mulighet for en framside, var jeg ikke sein å be! Det er klart, slikt er jo rein skjær gambling, om blir noe av. Men det skader jo ikke å prøve. Å fotografere er jo hovedhobbyen uansett! Jeg har tidligere sett et skibilde av Grant Gunderson av samme typen. En dobbelteksponering med utrolig lang lukkertid og stjernestriper, så jeg har lenge ønsket å prøve dette ut litt selv og.

 

– Andreas er et helt arbeidsjern, så jeg forklarte idéen og han var med. Hjemme hos Andreas er det lett å spesialbygge et oppsett som ville passe utrolig bra til akkurat dette motivet. Vi endte opp med en ganske gnarly gap til handplant på en snøkanon.

Se bildeserien for å lese hvordan Breie har gått frem, steg for steg.

Publisert 27. desember 2010 kl 09.30
Sist oppdatert 27. desember 2010 kl 09.49

Relaterte artikler

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen