På ski i Sør-Amerika - Del 2

Etter en dag i El Colorado, og mer sightseeing i Santiago, leide vi en stor bil og satte kursen mot Portillo. Den mest omtalte ski destinasjonen i Chile.

Sist oppdatert: 5. august 2008 kl 11.01
MANGE GULRØTTER: Sol, pudder, og en god middag i bunn venter på Even Ofstad. Foto: Mark Lassiter
MANGE GULRØTTER: Sol, pudder, og en god middag i bunn venter på Even Ofstad. Foto: Mark Lassiter
Lesetid: 3 minutter

Den siste biten opp mot Portillo kan minne om trollstigen. Stedet ligger rett ved den Argentinske grensen og midt i et enormt fjellområde. Det er ganske enkelt fantastisk å komme rundt den siste svingen og se den flotte dalen åpenbare seg. Utsikten utover det store vannet som ligger foran hotellet kan fort ta pusten fra deg. Når hotellet ligger på hele 2500 meter over havet er det greit å sette seg ned med en kald øl og nyte utsikten, før man tar for seg av pudderet i anlegget.

Tar man heisen opp til 3347 meter kan man traversere ut på hver kant og få 758 høydemeter med flott cruising, eller velge litt vanskeligere alternativer på vei ned. Det er utrolig enkelt og greit her og ikke veldig stort. Men, man kan fint være her i flere dager uten å krysse så mye spor. Det er nemlig kun ca 400 gjester på hotellet i uken, så heis køer må man reise et annet sted for å finne.

Å bo i Portillo kan fort bli dyrt da det kun er ett hotell her. Skal man ha et dobbelt rom bør man ikke reise på sparebudsjett. Det koster nemlig 825 US dollar i døgnet, og man booker for en uke av gangen. Da er for så vidt alt inkludert, heiskort, flott middag og diverse andre tilbud. Det finnes dog billigere alternativer. Vil du lære mer om stedet har de en veldig flott web side som heter www.skiportillo.com.

Etter en flott ski dag med sol og pudder,og en bedre middag i hotellets restaurant var det rett i sengs. Dagen etter var det snø i luften og det ble en naturlig hviledag for slitne lår. Etter litt jobbing på datamaskinen kjørte vi til en landsby som heter Los Andes. Sjekket inn på et billig men bra hotell, og spiste en bedre middag. Som dere sikkert skjønner er det ganske så billig å spise ute her, og kjøttet smelter på tunga. Så det er ikke noe å lure på om man skal ned hit. Spis ute hver dag! Det er det verdt.

Dagen etter var planen å besøke Ski Arpa, men det var dessverre fullt, så vi kjørte på ski en dag til i Portillo. Det var delvis oppholdsvær og vi fikk noen linjer på film. Nok en herlig dag i pudder paradiset Portillo.

Vi skal på en spennende tur i Argentina, og skulle vært på vei over fjellet til Mendoza i skrivende stund. Men, et uvær som har lagt igjen mellom 50-70 cm snø i fjellet har gjort det umulig å komme over grensen. Så vi skal tilbake til El Colorado og Valle Nevado igjen. Det kribler i magen da det er meldt om sol, og det siste snø fallet oppe på den basen som var, kan gjøre morgendagen legendarisk. Så følg med videre her på Friflyt.no for del 3.

Ord og bilder: Karine Falck-Pedersen, Didrik Falck-Pedersen, Morten Wangen, Pedro Matos og Even Ofstad. Bilder: Mark Lassiter

Publisert 5. august 2008 kl 09.53
Sist oppdatert 5. august 2008 kl 11.01

Relaterte artikler

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen