På ski i Sør-Amerika - Del 1

I disse sommertider må man helst reise til klodens sørlige halvkule for å finne løs snø. En gjeng kjente, norske frikjørere rapporterer nesten live fra Chile.

Sist oppdatert: 1. august 2008 kl 08.57
SMIL!: Glade mennesker på skiferie i Sør-Amerika.
SMIL!: Glade mennesker på skiferie i Sør-Amerika.
Lesetid: 3 minutter

Etter en natt i København, to lange flyturer, samt en dag i downtown Atlanta var vi plutselig i Santiago, hovedstaden i Chile. Smogen ligger tett over byen med 4,5 millioner innbyggere. Fjellene skimtes så vidt, og de ligger kun en times bilkjøring unna sentrum av byen.

Karine Falck-Pedersen, Didrik Falck-Pedersen, Morten Wangen, Pedro Matos og Even Ofstad er på mission for å finne pudder i juli. Som dere sikkert vet er det jo vinter her nede, men det var ikke den følelsen vi fikk da vi ankom hotellet i shorts og genser. Rundt 20 grader i skyggen og stekende sol var det som møtte oss. Litt slitne etter mange, lange timer på fly ruslet vi gatelangs og følte oss som vi var i zoologisk hage. Ikke mange turister å se på denne tiden av året i Santiago. Vår guide Mark Lassiter i skisouthamerica.com viste oss til en tradisjonell lunch restaurant og vi bestilte en ”Lomo de Pobre”, altså fattigmanns-biff. Og det var vel kanskje det vi fikk. En svær biff, og pommes frites, det var det. Dog var biffen enorm og velsmakende. Og prisen? Vi var 6 personer, drakk vin, lokalt øl og spiste oss stappmette for ca 80 kr per person. Helt greit.

Etter å ha blitt innkvartert på Tempo Rent i bydelen Providencia i en luksuriøs leilighet med kjøkken, 2 soverom, 2 bad og en flott stue til den nette sum av 140 dollar per døgn, bar det av sted til Las Vacas Gordas. De feite kuene! Lokalet var stappfullt av feite chilenere med røde vin neser. Vi fikk et bord midt i smørøyet og gikk raskt igjennom den fyldige menyen. Kraftige biffer med fløtegratinerte poteter og noen flasker med den lokale rødvinen ble valget. Spiser ikke fisk på Las Vacas Gordas!

Tidlig neste morgen ble vi møtt av vår sjåfør Roberto. En halvtysker med et svært smil rundt munnen. Han tok oss med de 1,5 timene opp i fjellene til El Colorado. Det finnes tre skiområder der oppe, Valle Nevado, La Parva og El Colorado som vi valgte å utforske først.

Den øverste av de 18 heisene tar deg med opp til 3333 meter over havet, og høydeforskjellen er på 903 meter. Løypene er overraskende bra preppet og selv om vi var der på en lørdag var det god plass. Det som er toppen av kransekaka i El Colorado er å kjøre baksiden. Det hadde ikke snødd på 4 dager, men vi fant likevel usporet kald chilensk puddersnø. En utrolig bra start på en tre uker lang tur her nede i Sør-Amerika. Skal man kjøre baksiden trenger du bil som henter deg, men med egen sjåfør er det no problemo. 160 dollar for en hel dag inkludert sjåfør. Ikke dårlig. El Colorado er et lite skisenter men det er utrolig flott der oppe. Og at det bare ligger 1,5 time unna Santiago gjør det lett å kombinere med litt storby sightseeing.

I skrivende stund har vi en hviledag, og skal utforske litt mer av Santiago. Det ryktes om en innendørs surfebølge på et kjøpesenter rett borti gata for her vi bor, så det må vi se nærmere på.

Planene for resten av uka er satt og det blir mye moro! Vil du vite mer om Chile og hva vi finner på så følg med her på Fri Flyt. Vi har tre uker til å hygge oss på her nede…

Ord og bilder: Karine Falck-Pedersen, Didrik Falck-Pedersen, Morten Wangen, Pedro Matos og Even Ofstad

Publisert 1. august 2008 kl 08.44
Sist oppdatert 1. august 2008 kl 08.57

Relaterte artikler

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen