Harstadfjellrennet

Da er det igjen duket for årets Harstadfjellrenn, som blir norgescup i fjelltelemark, samt konkurranse i skibestigning.

Sist oppdatert: 16. mars 2007 kl 08.52
Harstadfjellrennet - noe for alt og alle. Foto: Daniel Kvalvik
Harstadfjellrennet - noe for alt og alle. Foto: Daniel Kvalvik
Lesetid: 2 minutter

På grunn av mangel på både kuldegrader og snø siste tida, samt dårlige værutsikter, har arrangøren besluttet å flytte årets renn til en alternativ trasé på Silsetfjellet. Rennet vil gå fra Indergårdsnebba (763 m.o.h) og ned til Silsethytta (300 m.o.h.), totalt 463 høydemeter. Det blir derfor en god del slakere terreng enn normalt.

Indergårdsnebba er også et unikt utsiktspunkt. I østlig retning ser en innover fjelltoppene på indre Nordmøre og sørover til Sunnmørsalpene. I tillegg ser en rett inn i fjellsida på Harstadfjellet der rennet normalt bruker å gå. I utgangspunktet er rennet et konkurransearrangement i fjelltelemark. Men samtidig er det såpass uhøytidelig lagt opp, at det går an for en flink turgåer å starte i konkurransen. Alle kan få registrert tida si. Harstadfjellrennet ble første gang arrangert 8. april 1996.

Som tidligere år vil det i år bli arrangert renn i fjelltelemark for junior og senior, herre og dame i tillegg til en åpen klasse for alpint, snøbrett og andre som ikke stiller i telemark-klassen. Det blir også tilrettelagt for barn og turløpere, samt eget barnerenn i målområdet.

Skibestigningskonkurranse går på søndag. Dette går i korte trekk ut på løperne starter ved målområdet, går via flere sjekkpunkter mot toppen, og kjører ned igjen, alt på kortest mulig tid. Dette er en vanlig konkurransegren i Alpene, men er relativt nytt i Norge. Det må nevnes at Møre og Romsdal har en utøver på landslaget i skibestigning, Ola Hovdenak, som dessverre ikke kunne stille p.g.a. konkurranse i alpene.

Arrangementet er særdeles publikumsvennlig i og med at rennet kan følges fra start til mål fra målområdet. Det går oppkjørte langrennsløyper fra Fursetfjellet og frem til Silsethytta eller man kan gå på ski fra Silset i Batnfjorden som er korteste vei.

På lørdagskveld blir det afterski, fest og konsert på Batnfjord Samfunnshus med det kritikerroste oppdalsbandet Texum som vil levere fjellstø countryrock. Konserten blir åpent for alle som og det blir det servering av øl og vin (18-årsgrense!):

Publisert 15. mars 2007 kl 13.18
Sist oppdatert 16. mars 2007 kl 08.52
annonse

Relaterte artikler

Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

annonse
jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen