Grensesprenging i Mandal

Vannhoppet i Mandal ble arena for triks vi knapt har sett utført i levende live, og selv om han ikke vant jibbekonkurransen, var det Vinjar Slåtten som imponerte mest av alle.

Sist oppdatert: 12. august 2008 kl 16.27
DELTOK: Anders Backe var en av deltarkerne i Mandal sist helg. Illustrasjonsfoto
DELTOK: Anders Backe var en av deltarkerne i Mandal sist helg. Illustrasjonsfoto
Lesetid: 2 minutter

– Vinjar er egentlig kulekjører, men landet cork 1440 flere ganger og flere riskyflips. Riskyflip er en back full back, eller baklengs helskru med nok en baklengs. Det har ikke noen gjort på mange år her hjemme i Norge og det er nok ikke mange som har sett dette før live i det hele tatt, sier trener ved skigymnaset på Voss Trond Carsten Øye etter vannhoppkonkurransen South River Attack denne helgen.

Vinjar Slåtten ledet etter kvaliken, men bommet i finalen mot Klaus Finne og kom til slutt på tredjeplass. Fridtjof Fredricsson vant med en cork 1080 nose mute. Andreplassen gikk til Ole Gilbo, og på fjerde Klaus Finne.

– Jentene kjørte også utrolig bra. Det gikk i doble back- og frontflipper. Emile Amundsen som vant er 13-år! legger Øye til. Bak henne kom Maria Bagge og Aurora Amundsen på 11-år. Vinnerne fikk med seg 10.000 kroner.

Totalt var det 44 deltakere med i South River Attack. I tillegg til freestylelandslaget med kulekjørere, freestylere og skicrossere var Kari Traas kulejenter til stede, samt noen kjente jibbenavn: Anders Backe, Alexander Aurdal og Fridtjof Fredricsson kjørte så vannet sprutet.

– Nå begynner vi å få tekket på å lage vannhopp, Bakke og gutta ville jo kjøre switch, men det ble nok litt bratt. Ovarrennet var akkurat samme takeoff som Jon Olsson hadde i Åre med 44 grader. Det ble luftige fine hopp, og ingen som hadde behov for toppfart, sier Eivind Gjeraker fra Skiforbundet som mener vannhopp er i skuddet for tiden. Hvis alt går i orden setter de igang med ny konkurranse i Bergen 30. august.

Det er mange som snakker om å bygge vannhopp for tiden. Grenland Freestyleklubb. Siljanområdet, Ålesund, Kongsberg jobber med å finne en egnet plass å legge hopp. Nybakke i Trondheimsområdet og Mandal ønsker også permanente løsninger.

– Her får man nesten et komplett hopp. Kan man kontrollere å lande flatt, så kan man også lande i bakke. De har hatt en sånn utrolig fremgang ved å trene på denne måten. Vi trener mye på vannhopp og har vært en del i Jondal. Neste uke drar de ut proppen i Kollen, dessverre. Vi er jo bare en fis i det store sluket. De tenker jo bare på sånn kjedelig hopping, fortsetter Gjeraker.

Har du bilder fra vannhoppkonkurransen i Mandal sist helg og har lyst til at vi skal legge de ut under denne saken? Send e-post til artikkelforfatteren.

Publisert 12. august 2008 kl 15.18
Sist oppdatert 12. august 2008 kl 16.27

Relaterte artikler

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen