/ Wake

Kan bli kabelpark i Asker

Grunneier er med og Asker kommune synes det høres spennende ut med kabelpark i Padderudvannet.

Sist oppdatert: 14. september 2010 kl 23.28
KABELMULIGHET: En kabelpark nær hovedstaden kan fort bli en realitet. Foto: Peter Gløersen
KABELMULIGHET: En kabelpark nær hovedstaden kan fort bli en realitet. Foto: Peter Gløersen
Lesetid: 2 minutter

– Noe av grunnen til at vi valgte Padderudvannet er at det ligger tett opptil en firefelts motorvei. Sett i lys av det tror vi ikke eventuelle anleggsarbeider vil være sjenerende for naboer med tanke på støy. Det vil heller ikke bli en problemstilling når anlegget eventuelt står klart, da det er elektrisk drevet, sier pådriver og vannsportentusiast Andreas Loven til bærumsavisen Budstikka.

Kun to kabelbaner i Norge

Per i dag er det bare to kabelparker i Norge, Norsjø i Telemark og en i Flekkefjord. Dermed ville nok en sentrumsnær kabelpark garantert bli kjær for mange:

– Gjennom årenes løp har jeg sett hvor mange som lar seg glede av liknende tilbud. I motsetning til hva mange kanskje ville tro favner vannsport om alle aldersgrupper, fortsetter Loven.

Ti stykker på vannet samtidig

Allerede er grunneier positiv til elektrisk drevet kabelbane på sørsiden av dammen, samt et servicehus. Loven har ambisjoner om en kabel der ti stykker kan kjøre samtidig, med cirka 60 meters mellomrom. Han anslår at anlegget i teorien kan ta 100 besøkende per dag.

Kommunen synes det høres spennende ut

Da Budstikka kontaktet plan- og bygningssjef Elisabeth Kynbråten hadde hun akkurat blitt gjort kjent med ideen, og sier hun synes det høres spennende ut.

– Dette dreier seg om bruk av offentlig friområde, og før vi kan gi noen som helst signaler, må vi få satt oss noe mer inn i saken. Vi vil ta et møte ganske raskt, for å få mer informasjon, sier hun.

Bedrer vannkvalitet

Som om ikke de sosiale og idrettslige fordelene var nok, vil vannparken også virke positivt i et marinbiologisk perspektiv, sier Loven.

– Aktivitet i vannet vil bedre kvaliteten på vannet gjennom bevegelse og tilførsel av oksygen. I Tyskland bruker de faktisk en liknende teknikk for å rense drikkevannet, sier han.

Publisert 14. september 2010 kl 10.23
Sist oppdatert 14. september 2010 kl 23.28

Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen