/ Topptur

Vil samle de beste turene på ett sted

Nettstedet UTOM.com vil bli turguidenes svar på Spotify og Netflix.

Sist oppdatert: 12. mai 2016 kl 14.46
TURER: UTOM samler alle de beste turene. Her fra Skarven i Romsdalen, som er en del av nettstedet. Foto: Terje Aamodt
TURER: UTOM samler alle de beste turene. Her fra Skarven i Romsdalen, som er en del av nettstedet. Foto: Terje Aamodt
Lesetid: 2 minutter

– Forhåpentligvis blir resultatet en løsning som både funker så bra og har så bra innhold at folk er villige til å betale for det. Vi har vel ingen stor tro på at det er mulig å bli rik av dette, men om vi klarer å fulltids drift av tjenesten, er vi godt fornøyde, sier Kristian Løksa, en av entusiastene bak nettsiden.

UTOM.com har vært i drift de siste månedene, og har som mål å samle alle de beste guidene fra sykling, klatring og skikjøring. For en fast sum i måneden får brukeren tilgang til alle disse, uavhengig av hvilken sport man skal bedrive.

Bidrar med guidebøker

I tillegg til å få turinnholdet fra ulike samarbeidspartnere som lokale klatreklubber, er Fri Flyt AS er medeier i UTOM, og har bidratt med flere guidebøker.

– I første omgang har vi tilgjengeliggjort innholdet i Toppturer i Norge og de to første regionale skibøkene våre, Toppturer i Troms av Espen Nordahl og Toppturer i Romsdalen av Halvor Hagen. Sykkelboka Stisykling i Norge av Kristoffer H. Kippernes er også tilgjengelig. Etterhvert vil stadig mer av innholdet fra våre bøker være tilgjengelig gjennom utom.com, sier ansvarlig redaktør i Fri Flyt, Erlend Sande.

– Fordeler med digital distribusjon

– Hvorfor har Fri Flyt valgt å bli en del av UTOM?

– Vi er stolte av guidebøkene vi har gitt ut og håper å fortsette med å lage papirbøker lenge. Men vi har har sett etter en løsning som utnytter fordelene med digital distribusjon, samtidig som den kan kan bidra til å finansiere nye prosjekter. Utom.com har en modell der forfatter og forlag får inntekter, og dermed er det interessant for oss. Etterhvert blir dette en rik kilde til kvalitetssikrede tur- og rutebeskrivelser som vi gleder oss til å ta i bruk, forteller Sande.

Turnettstedet fungerer både på PC og smarttelefoner.

– Planen også å utvikle egne apper til iPhone og Android­telefoner etter hvert. Vi jobber stadig med å forbedre produktet, sier Benjamin Lager i UTOM.

Publisert 12. mai 2016 kl 14.43
Sist oppdatert 12. mai 2016 kl 14.46
annonse
Relaterte artikler
klatrere i fjellet
Ski- og tindeveglederutdanningen

Hard kamp om plassene utdanningen

rød strek i bratte fjell
Historisk førstenedkjøring på Trango

– Vanvittig sterkt øyeblikk

skikjører i bratt og trangt terreng
62 grader både nord og ned

Styggbratt vårskikjøring på Sunnmøre

LETT TILGJENGELIG: Sånn så det ut i 2019 for Robert Aaring noen dager før Trollstigen åpnet på Stigbotnhornet ved Trollstigen, som måtte sykle opp den stengte veien. Foto: Nikolai Schirmer
Sommertoppturer i Romsdalen

Klassiske toppturer ved Trollstigen

skitur i shorts
Sunnmøringene kom først

Trollstigen åpner

IKKE SUR: Fjellguide Tore Karlstrøm - halvannen måned tidligere, utenfor trappa der han bor i Langfjordbotn. Foto: Christian Nerdrum
– De fleste er nok litt sure

– De fleste er nok litt sure

MAJESTETEN: Anders Eide og Ole Halt vik på vei opp Vestgjelet. Foto: Terje Aamodt
Kom mai, du skjønne milde - Vår i Romsdalen

Vinter oppe, sommer nede

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen