/ Topptur

Nydelige Nord-Norge

Babe – bilen – er EU-godkjent og i siste episode går turen fra Oslo til Nord-Norge hvor Lyngsalpene og Kvaløya serverte temmelig nydelige forhold.

Sist oppdatert: 12. november 2021 kl 11.24
VAKKERT: Heldigvis klarte bilen hele turen fra Oslo og opp til disse fjellene. Foto: Emil Neby
VAKKERT: Heldigvis klarte bilen hele turen fra Oslo og opp til disse fjellene. Foto: Emil Neby
Lesetid: 2 minutter

Med en og en halv måned på veien, hadde Babe vist seg å klare det meste av norske vinterveier. Litt ekstra jobb i motbakkene, men kjetting løste det meste. Nå var det på tide med litt behandling og EU-godkjenning.

Etter et par dager var hun godkjent og forsyningene fylt opp. Vi satte snuten nordover, for det var duket for et realt nordnorsk eventyr. Vi har snakket om at mye på vestkysten var litt vel langt unna for å utforske mens man studerer i Trondheim, men det er jo en annen skala når vi snakker om Nord-Norge. Reisen oppover ble en opplevelse i seg selv. Nok timer på veien gjorde derimot at vi fikk unnagjort en del av skolearbeidet vi hadde tilbake i Trondheim.

Episode 1

Episode 2

Vel fremme i Nord-Norge, sto en rekke tindebestigninger på dør. Tromsø skal virkelig ha det. Blant storbyene i Norge, kan man ikke annet enn å krone dette til topptur-hovedstaden. Med Kvaløya 40 minutter mot nordvest og Lyngen halvannen time mot øst, kan man enkelt studere eller jobbe og ennå dra på dagsturer til alpint landskap.

Gjennom og etter prosjektet vårt har vi fått en del spørsmål om hvor vi bor underveis. Og som en ordentlig boms, har vi lært at vi må bare være skamløs på spørrefronten. Det verste man tross alt kan få er et nei, og det har vi virkelig fått testet gjennom denne sesongen. Vi er evig takknemlig til alle vennene våre og bekjente på veien som har åpnet hus og hytte til noen underlige trondheimsstudenter som har vært på dør.

Historier fra denne sesongen kommer vi til å gjenfortelle så lenge vi lever. Samtidig har vennskap og kjærlighet blomstret i den norske fjellheimen. Som i alle situasjoner handler det om å se muligheter i stedet for utfordringer, og for oss ga Covid-19 en uforglemmelig sesong som skiboms hjemme i Norge.

Tredje og siste episode av Prosjekt Skiboms:

Publisert 12. november 2021 kl 11.21
Sist oppdatert 12. november 2021 kl 11.24
annonse
Relaterte artikler
klatrere i fjellet
Ski- og tindeveglederutdanningen

Hard kamp om plassene utdanningen

rød strek i bratte fjell
Historisk førstenedkjøring på Trango

– Vanvittig sterkt øyeblikk

skikjører i bratt og trangt terreng
62 grader både nord og ned

Styggbratt vårskikjøring på Sunnmøre

LETT TILGJENGELIG: Sånn så det ut i 2019 for Robert Aaring noen dager før Trollstigen åpnet på Stigbotnhornet ved Trollstigen, som måtte sykle opp den stengte veien. Foto: Nikolai Schirmer
Sommertoppturer i Romsdalen

Klassiske toppturer ved Trollstigen

skitur i shorts
Sunnmøringene kom først

Trollstigen åpner

IKKE SUR: Fjellguide Tore Karlstrøm - halvannen måned tidligere, utenfor trappa der han bor i Langfjordbotn. Foto: Christian Nerdrum
– De fleste er nok litt sure

– De fleste er nok litt sure

MAJESTETEN: Anders Eide og Ole Halt vik på vei opp Vestgjelet. Foto: Terje Aamodt
Kom mai, du skjønne milde - Vår i Romsdalen

Vinter oppe, sommer nede

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen