Kombinerer med skiveglederutdanningen
– Bare tre kandidater klarte sommerens opptak, og det er rett og slett ikke mange nok. I kampens hete valgte vi da å utsette utdanningsløpet til de tre med ett år. Men nå har vi funnet en løsning hvor vi likevel klarer å starte utdanningen i høst. De tre kandidatene får selskap av en til, som allerede var i gang men måtte stå over et år på grunn av skade. I tillegg var en av de tre allerede i gang med skiveglederutdanning. Det første året er kun tindevegledernes brekurs forskjellig fra skivegledernes utdanningsløp. Derfor følger de fire kandidatene skiveglederutdanningen, men får eget brekurs, sier Halvor Dannevig, som er leder i kvalifiseringskomitéen i Nortind.
– Krevende å finne løsningen
Siden en av kandidatene allerede var med på skiveglederutdanningen og en annen fikk utdanningsløpet utsatt blir det i praksis bare to elever ekstra. Og fordi den økonomiske tålegrensa på ett kurs er fire kandidater blir det ikke alt for mange deltagere på skiveglederkursene og ikke for få på det ene brekurset.
– Det har vært en krevende kabal å legge for oss, men vi ønsker jo å utdanne tindevegledere, og i Nortind er vi veldig glade for at vi fikk til denne løsningen. Vi henter inn ekstra instruktører på noen av kursene, sier Dannevig.
Disse tre kom gjennom nåløyet
De tre som kom gjennom nåløyet i sommer, og altså først fikk utdanningen sin utsatt, er Even Fridén Melhus, Erlend Aunevik og Jonas Østrem. Selv om opptakskravene og -samlingen har vært lik mange år, vurderer Nortind å endre noe på opptakssamlingen.
– Vi har snakket mye om de få som besto opptaket, og selv om strykprosenten ikke er så voldsomt høy på grunn av relativt få kandidater totalt, så er det mulig vi endrer opptakssamlingen mer i retning av en workshop i framtiden. Alle årets kandidater hadde solide søknader, men det kan være ulike grunner til at folk ikke presterer på topp i en opptakssituasjon, sier Dannevig.