/ Topptur

Går for hattrick og nordnorsk mester tittel

Daniel Boberg Leirbakken sikter mot sin tredje strake seier i Langfjordrennet.

Sist oppdatert: 26. april 2019 kl 23.16
Daniel Boberg Leirbakken har vunnet Langfjordrennet de to siste åra. Han er tilbake for å forsvare tittelen i år. Foto: Morten Fuggeli
Daniel Boberg Leirbakken har vunnet Langfjordrennet de to siste åra. Han er tilbake for å forsvare tittelen i år. Foto: Morten Fuggeli
Lesetid: 2 minutter

Fjorårsvinneren er på plass for å forsvare tittelen i det populære fjelltelemark- og randoneerennet på Storefjellet i Finnmark lørdag 27. april. 

Langfjordrennet arrangeres for 16. gang, og har status som nordnorsk mesterskap i fjelltelemark. Konkurransen kjøres som fellesstart for alle klasser opp Storfjellet klokka 11.00, og deretter intervallstart på nedkjøringen fra Storfjellet fra klokka 13.00. 

Det er fortsatt mulig å melde seg på fram til start, ved sekretariatet på samfunnshuset.

Unikt konsept
Konkurranseformatet i Langfjordrennet er slik at det først kjøres en del kjøres som fellesstart fra start til toppen av Stortind på 839 meter over havet. Deretter kjøres det intervallstart nedover fra toppen til mål. Deltakerne får et plasseringstall for hver av delene. Etterpå legges de to plasseringstallene sammen og totalen avgjør rangeringen i rennet. Det konkurreres i randonnée, telemark og snowboard, men alle klasser rangeres i samme resultatliste. 

– Det som er spesielt med Langfjordrennet er skivalget. I fellesstarten opp er det en fordel med lette ski, men nedover på det vanskelige føret er det fordel med tungt utstyr, sier Jon Vidar Bull. 

Bull er en veteran i Langfjordrennet, både som deltaker og en del av arrangementskomiteen, og ble nummer fem i fjorårets utgave. 

Slik gikk Langfjordrennet 2018 

Konkurransen er åpen for deltakere fra 8 år og eldre. De yngste løperne har kortere løype og kan bruke alt av ski og brett. Løypa for de fra 14 år og eldre er 800m flatt og 800 høydemeter opp. Rennet avsluttes med 800 høydemeter nedover, som de raskeste kjører på under tre minutter på optimale forhold. 

Slik velger du toppturski

Inetressert i randonee og topptur? Her har vi samlet stoff om bratt friluftsliv 

Langfjordrennet byr på 800 høydemeter opp Storfjellet. Foto: Morten Fuggeli
Langfjordrennet byr på 800 høydemeter opp Storfjellet. Foto: Morten Fuggeli
Publisert 26. april 2019 kl 23.16
Sist oppdatert 26. april 2019 kl 23.16
annonse
Relaterte artikler
klatrere i fjellet
Ski- og tindeveglederutdanningen

Hard kamp om plassene utdanningen

rød strek i bratte fjell
Historisk førstenedkjøring på Trango

– Vanvittig sterkt øyeblikk

skikjører i bratt og trangt terreng
62 grader både nord og ned

Styggbratt vårskikjøring på Sunnmøre

LETT TILGJENGELIG: Sånn så det ut i 2019 for Robert Aaring noen dager før Trollstigen åpnet på Stigbotnhornet ved Trollstigen, som måtte sykle opp den stengte veien. Foto: Nikolai Schirmer
Sommertoppturer i Romsdalen

Klassiske toppturer ved Trollstigen

skitur i shorts
Sunnmøringene kom først

Trollstigen åpner

IKKE SUR: Fjellguide Tore Karlstrøm - halvannen måned tidligere, utenfor trappa der han bor i Langfjordbotn. Foto: Christian Nerdrum
– De fleste er nok litt sure

– De fleste er nok litt sure

MAJESTETEN: Anders Eide og Ole Halt vik på vei opp Vestgjelet. Foto: Terje Aamodt
Kom mai, du skjønne milde - Vår i Romsdalen

Vinter oppe, sommer nede

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen