/ Surf

Nå blir det enklere å få wavepools og elvebølger i Norge

Norges Idrettsforbund har inkludert wavepools og elvebølger i Idrettens felles innspill til Kulturdepartementets spillemiddelordning. Det vil gjøre det langt enklere å etablere slike bølger her i landet.

Sist oppdatert: 24. april 2020 kl 11.02
Surf på kunstig bølge
KUNSTIGE BØLGER: Nå blir det lettere å etablere kunstige bølger i Norge. Her er Kelly Slater i sin egen bølge.
Lesetid: 1 minutter

– Denne formen for anlegg er et fantastisk utgangspunkt med muligheter som aldri har eksistert før. Aktiviteten og sporten surf blir tilgjengelig for alle, alle nivåer, alltid, sier Sondre Hylland, anleggsansvarlig i Brettforbundet i en pressemelding.

Når disse nå inkluderes i spillemiddelordningen fra Kulturdepartementet betyr det først og fremst at anleggene kan få offentlige midler, de stiller sterkere i prioriteringen av anlegg lokalt og de har fått en slags offentlig godkjennelse.

Blant annet har det i lang tid vært planlagt en bølge i Akerselva i Nydalen i Oslo, men også en stor innendørs surfebølge i Sunnfjorden. Førstnevnte er en elvebølge, mens sistnevnte er en wavepool. I tillegg planlegges det i Bodø og i Evje.

Anleggene kan være en fin start for nybegynnere, men proffe trener også på slike bølger for å få god effekt med alltid gode forhold. For eksempel har Kelly Slater bygget en kunstig surfebølge. 

– Bølgesurfing er først og fremst en rekreasjonsaktivitet som stort sett er egenorganisert, men det er mange ivrige surfere der ute som vil ha stor glede av slike anlegg, og da er det vår jobb å sørge for at de blir hørt opp mot idretten, sier visepresident for surf i Brettforbundet, Kathrine Røed.

Publisert 24. april 2020 kl 11.02
Sist oppdatert 24. april 2020 kl 11.02
annonse
Relaterte artikler
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen