/ Surf

– Et helt perfekt setup

Se hvordan det er å surfe Storbritannias første kunstige bølge.

Sist oppdatert: 8. juli 2016 kl 13.53
SURFER: Se video av den kunstige bølgen i Wales. Foto: Espen Odén Evertsen
SURFER: Se video av den kunstige bølgen i Wales. Foto: Espen Odén Evertsen
Lesetid: 3 minutter

– Vi var veldig spent på hvordan det ville oppleves å surfe en kunstig surfebølge. Forventningen var vel et sted mellom en elvebølge og vanlig surfing. Du padler ut på flatt vann, finner posisjonen din og holder deg inntil gjerdet mens strømmen gradvis forsvinner. Plutselig starter vaierne å gå, og plogen starter. Du har kanskje fem sekunder på deg til å gjøre deg klar til bølgen tar deg igjen, sier Espen Odén Evertsen i surfshop.no.

Sammen med Seamus Fox, Phil Pope og Sturla Fagerhaug reiste han til Surf Snowdonia i Wales for å teste Storbritannias første kunstige surfbølge.

Kunstige surfbølger har fått stor oppmerksomhet internasjonalt, spesielt etter at Kelly Slater først ga en sniktitt på bølgen han har laget - før han solgte den til World Surf League. I Tyskland finnes også en kunstig bølge.

Se bildegalleri nederst.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_0955
IMG_0955

SURFER: Bølgen er god for progresjonen. Foto: Espen Odén Evertsen

Evertsens sin opplevelse ga mersmak.

– Det er jo en helt perfekt setup! Du booker deg inn på en session med to andre kompiser. Det kommer en ny bølge hvert 90. sekund, høyre og venstre annenhver gang! Ingen crowd, perfekt køsystem og en super forutsigbar bølge som gir deg tid til å tenke over hva du ønsker å prøve på.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

SURFER: Se video far turen til Wales. Foto: Surfshop.no

Han mener det er bra for utviklingen, men ikke nødvendigvis lommeboka.

– Det er jo oppskriften på progresjon. Men det er kanskje ikke noe en tar seg råd til hele tiden. Det koster mellom 35-45 GBP per time for advanced per person. Vi booka 7 timer på to dager. Dette var nok i massevis.

Tips om bølgen:

  • Selv om dette er et bølgebasseng, er ikke alle bølgene like. Vinden påvirker bølgene her på lik linje med i havet.

  • Sør-øst bølgen (høyrebølgen på restaurantsiden) har en morsom endeseksjon, men det er ikke en naturlig reaksjon å se etter denne da du først må gjennom en litt rask seksjon. Vårt tips er å gjøre en liten sving først, og deretter gjøre deg klar for endeseksjonen.

  • Sør-vest bølgen (venstrebølgen på restaurantsiden) er litt mer konsistent, og gir deg muligheten til å gjøre turns hele veien.

  • Nord-øst bølgen (venstrebølgen foran hyttene) er også rask, som høyrebølgen på andre siden. La bølgen bygge seg godt opp før du begynner å gjøre turns.

  • Nord-vest bølgen (høyrebølgen foran hyttene) er mer konsistent, og gir deg flere gode seksjoner gjennom siste halvdel av bølgen, før den dør ut mot slutten. 

Publisert 8. juli 2016 kl 13.53
Sist oppdatert 8. juli 2016 kl 13.53

Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen