TAC-poengsystem blir trolig TTR-standard

Andreas Wiig, Torstein Horgmo og Terje Håkonsen har vært med å utvikle det som sannsynligvis blir det nye poengsystemet til Ticket to Ride-touren.

Sist oppdatert: 5. august 2010 kl 16.06
RYDDIG SYSTEM: Det var lett å se hvorfor Peetu Piiroinen vant TAC i fjor. Foto: Palle Gløersen
RYDDIG SYSTEM: Det var lett å se hvorfor Peetu Piiroinen vant TAC i fjor. Foto: Palle Gløersen
Lesetid: 2 minutter

Når 2010/2011 sesongen i TTR kommer skikkelig i gang på New Zealand i neste uke, er det med et nytt poengsystem. Det vil si, kun testet ut under Arctic Challenge 2010 i Wyller.

Hvert triks får poengsum

«The Live Scoring System» er i motsetning til dagens «Overall Impression» oversiktlig, lett forståelig og gir publikum muligheten til å skjønne hva som ligger til grunne for poengsummen. Dommerne gir separate poengsummer for hvert triks og legger dem sammen med den såkalte "flow scoren" til slutt, slik det ble gjort fra sendinge fra TAC i Wyller i vinter.

Skal prøves ut

For første gang skal «The Live Scoring System» testes ut i både pipe og slopestyle under New Zealand Open. Om poengsystemet blir godt tatt imot av kjørere, media og fans er målet for TTR å integrere systemet i alle 6-stjerners TTR-konkurranser. Så langt ser det bra ut for det nye systemet, for på bakgrunn av tilbakemelding fra kjørerne, publikum og tv-seere av TAC 2010, var poengsystemet et gigantisk steg i riktig retning.

"Norsk" system

Poengsystemet er utviklet i samarbeid mellom hoveddommerne i TTR Dani «Kiwi» Meier, Greg Johnson og flere snowboardproffer, spesielt Torstein Horgmo, Andreas Wiig og Terje Håkonsen har vært delaktige i utviklingen, som har blitt finansiert av den norske organisasjonen for snowboard VM i Oslo i 2012. Snowboard VM 2012 planlegger å gjøre systemet tilgjengelig for alle konkurranser som arrangeres innenfor TTR.

I neste uke kan du selv se det nye systemet i bruk når webcastene fra New Zealand Open ruller og går over nettet. Følg med på friflyt.no for mer info om det!

Publisert 5. august 2010 kl 16.06
Sist oppdatert 5. august 2010 kl 16.06

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen