TAC: Disse kjører finalen

Henning Marthinsen og Kim Rune Hansen, i tillegg til Terje, er de norske navnene blant 16 TAC-finalister. Her er rapporten fra dagen før dagen.

Sist oppdatert: 2. mars 2007 kl 21.00
VEL BLÅST: Terje gratuleres av TAC-speaker Chris Backmann.
VEL BLÅST: Terje gratuleres av TAC-speaker Chris Backmann.
Lesetid: 3 minutter

Tekst og foto: Mirja C. Finstad

Disse 16 semifinalistene skal knive om den gjeveste runden: Finalen, lørdag kl. 13:

Terje Håkonsen, Kevin Pearce, Manuell Pietropoli, Arthur Longo, Henning Marthinsen, Pat Moore, Takato Taniguchi, Dustin Craven, Jacob Koia, Jake Blauvelt, Kim Rune Hansen, Fumyuki Murukami, Miikka Hast, Steve Fisher, Danny Davis og Mason Aguirre.

Den nybakte pappaen forlenget i dag sin legendestatus, og skrev seg inn i historie- og rekordbøkene da han endelig slo Heikki Sorsas gamle rekord med en 9,8 meter høy backside air, som ble til en backside 360.

– Åssen det var? He he. Det var gøyalt. Det er ganske mange som ikke tror det er mulig å gå så høyt, men det er mulig å gå 10 meter. Det er en sinnssykt deilig følelse å gå høyt når du vet du kan lande bra. Det som er kjipt er at du vet det kan gå gæernt der oppe, sier Terje om rekordhoppet.

Men Terje var ikke alene om å imponere fredag. Hver eneste deltaker risikerte liv og lemmer for enten å komme høyest, eller levere de mest tekniske triksene. Mange var oppe i 8 meter. Dommerpanelet hadde så store problemer at listen på de opprinnelig 14 semifinalistene, måtte forlenges med to navn: Danny Davis og Mason Aguirre. De to amerikanske hot shotene dro på som verst, og da de ikke klarte kuttet, ble det opprør i den arktiske leiren.

– Det er jo en mulighet for at jeg kan vinne, men det kommer veldig an på dagsformen, sier tittelholderen Henning Marthinsen (23) om sine vinnersjanser.

Marthinsen vant for øvrig dagens ”best line” konkurranse og ble belønnet med 2000 dollar. Se det på NRK2 fredag kveld klokken 20.35-21.

Den andre nordmannen i semifinalen vil bli NTG-studenten Kim Rune Hansen (18). På svar om han er nervøs for morgendagen, svarte han:

– Egentlig ikke. Det er et veldig bra set up og det var kjempebra å kjøre. Det er på en måte en ganske ”snill” quarterpipe, så man kan prøve det man har lyst til.

Den tredje, norske deltakeren Daniel Eek gikk ikke videre etter at han fikk seg en slem smell midtveis i kvalifiseringsrunden. Synd, for han kjørte veldig bra.

Om Terje eller noen av de andre deltakerne klarer de siste 2 centemetrene gjenstår å se. Gullklokken fra Oakley ligger i alle fall veldig løst i lommen til Lasse Andersen, og de fleste som så det spektakulære rekordhoppet i dag, tror på timeter`n.

– Det er en god quarterpipe å gå høyt i. Hvis været blir like bra som i dag, tror jeg nok noen kan gå 10 meter. Det hadde vært kult om Terje gjorde det, sier finske Miikka Hast.

– Jeg tror Terje kan klare 10 meter. Han har gått kjempehøyt på alle treningene, og jeg tror han er veldig keen på å nå den. Og han fortjener det. Jeg håper bare ikke han legger opp etter det. At det er det siste målet hans snowboardmessig, spekulerer amerikanske Steve Fisher.

Til disse spekulasjonene, hadde Terje følgende kommentar:

– Nei, jeg hadde allerede nådd mine mål, egentlig. Om jeg legger opp går i så fall mer på alderen og hva jeg føler for å gjøre. Jeg vet ikke om det vil bli mulig å gå 10 meter i morgen på grunn av tilstanden quarterpipen er i nå, men vi får se hva shaperne får til. Jeg må gå og piske dem nå, sier Terje smilende.

Semifinalen går lørdag 3. mars fra klokken 11-13, og finalen fra 13 til 14.

Publisert 2. mars 2007 kl 20.40
Sist oppdatert 2. mars 2007 kl 21.00

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen